Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Дочка кричала безперестанку»

09.08.2019

Фонд Ріната Ахметова – єдина організація, яка системно та масштабно допомагає дітям, які дістали важкі поранення на Донбасі. Для цього з березня 2016 року працює проект «Рінат Ахметов – дітям. Реабілітація поранених дітей». У його рамках проведено понад 110 курсів реабілітації.

Цього сезону учасниками проекту стали 28 хлопчиків і дівчаток, серед яких Настя Компанієць із смт Гродівка Донецької області.

«Це сталося в лютому 2015 року. До нас тоді приїхали в гості бабуся з тьотею, і ввечері зібралася вся родина. Раптово почався потужний артобстріл, один зі снарядів влучив прямо в дах нашого будинку. У момент вибуху тьотя накрила собою Настю – обидві дістали поранення», – розповіла мама Оксана Володимирівна.

Поранених відвезли до лікарні. Попри те, що Настя, якій тоді було сім років, майже фізично не постраждала, стрес позначився на здоров’ї дівчинки. Спочатку деякий час вона навіть не плакала, а кричала. Після двох тижнів у стаціонарі дитину виписали, але в подальшому необхідно було постійно спостерігатися в невропатолога.

«Три тижні Настя проведе далеко від місць, які нагадують їй про те, що трапилося. Спасибі, що Рінат Ахметов дарує дітям можливість відновитися душевно та фізично», – додала Оксана Володимирівна.

Докладну інформацію про проект «Рінат Ахметов – дітям. Реабілітація поранених дітей» можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0800 509 001.