Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Добро для України

08.12.2019

 

Сьогодні в Україні відзначають День благодійності. За даними опитування, проведеного в червні 2019 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), Фонд Ріната Ахметова впевнено очолює рейтинг благодійних організацій, що працюють в Україні, випереджаючи за показниками популярності Міжнародний комітет Червоного Хреста. Про діяльність Фонду Ріната Ахметова знають більш ніж 95% жителів України.

– На підконтрольних територіях Донецької та Луганської областей про роботу Фонду Ріната Ахметова обізнані 98% опитаних. Майже 60% українців назвали Фонд Ріната Ахметова наймасштабнішою приватною благодійною організацією в країні. Його діяльність позитивно оцінюють понад 90% жителів Донбасу, – каже директор КМІС Володимир Паніотто.

Фонд Ріната Ахметова – найбільша особиста благодійна ініціатива в Україні. Він допомагає найбільш незахищеним групам населення: людям похилого віку, дітям, людям з інвалідністю, багатодітним сім’ям. Завдяки допомозі Фонду врятовано життя понад мільйона людей. Влітку 2019 року, за особистим рішенням Ріната Ахметова, почалася реалізація проєкту «200 швидких для України», у рамках якого медичні установи в усій країні отримують суперсучасні машини швидкої допомоги.

Фонд Ріната Ахметова залишається лідером і серед благодійних організацій, які надають допомогу на сході України. За даними КМІС, 65% українців вважають, що жителі Донбасу без гуманітарної допомоги Ріната Ахметова не вижили б. З цим згодні понад 70% опитаних жителів у Донецькій і Луганській областях.

– Коли почався збройний конфлікт на Донбасі, в одну мить на нашій землі стало дуже багато біди, болю та сліз. Тоді в нас не було часу роздумувати й щось планувати. Рінат Ахметов поставив перед командою Фонду завдання допомагати. Допомагати стільки, скільки буде можливо, допомагати тим, кому це максимально необхідно, допомагати там, де найважче. Завдяки цим ініціативам люди знають, що їх не покинули. Кожен день у телефонних дзвінках і листах, які і тепер надходять до Фонду, вони говорять про те, що ця допомога для них набагато більше, ніж просто їжа. Це справжні набори виживання. Це та допомога, яка дає кожному силу та точку опори,– сказала членкиня Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова Наталя Ємченко.

З перших днів збройного конфлікту на Донбасі всі зусилля Фонду зосереджені на допомозі мирному населенню. Найбільша програма Фонду Ріната Ахметова – Гуманітарний Штаб – спрямована на підтримку найбільш нужденних мирних жителів Донбасу, які постраждали в результаті бойових дій:

– «Допомога населенню» – видано понад 12,4 мільйона продуктових наборів;

– «Адресна допомога» – індивідуальну допомогу отримали понад 50 000 людей;

– «Мирне літо – дітям Донбасу» – літній відпочинок і психологічну допомогу отримали приблизно 4500 дітей;

– «Реабілітація поранених дітей» – у межах напряму проведено понад 100 курсів реабілітації;

«Евакуація та розселення» – було евакуйовано приблизно 50 тисяч мирних жителів. З них 15 тисяч – це діти.