Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Добрі люди допомогли мені — тепер моя черга», — матір 5 дітей з Авдіївки, яка разом із дітьми постраждала від обстрілу, залишилася інвалідом

06.02.2015

Марію, яка ціною власного здоров’я рятувала малюків під час обстрілу, через 2 місяці виписали з лікарні на домашнє лікування. Під наглядом медиків ще залишаються троє старших дітей. Гуманітарний штаб Ріната Ахметова й далі допомагає родині в лікуванні дітей. Вони потихеньку поправляються, і скоро вся родина буде разом.

Сім’я з Авдіївки потрапила під обстріл 8 грудня. Марія і троє старших дітей отримали важкі переломи, осколкові поранення і травми. Ще двоє молодших діток 3 і 1,5 років отримали легкі травми. Всі вони в коридорі своєї квартири перечікували бомбування, коли поруч із вікном розірвався снаряд. Всю сім’ю поранило осколками снаряда і скла. Маму з дітками терміново госпіталізували в місцеву міську лікарню.

Найважчі поранення отримала Марія. Медики були змушені ампутувати їй ліву ногу. Жінці всього тридцять. «Коли побачив сестру після операції — ледве стримав сльози. Дуже боляче тепер дивитися на неї таку. Ми не можемо повірити і звикнутися з цією думкою. Хоча й минуло вже два місяці. На руках у неї п’ятеро дітей. Як жити далі?», — каже брат Марії, Роман.

Троє діток Марії теж отримали важкі травми. Шестирічний Іванко закутий в апарат Єлізарова. У малюка відкритий перелом стегна, множинні поранення, постраждало око. Його чекає тривала і хвороблива реабілітація. У його брата Колі все тіло теж порізане осколками від скла. Але, за словами Романа, вже за тиждень його випишуть із лікарні додому. Життєрадісний малюк вже носиться лікарняними коридорами й намагається підняти настрій оточуючим. Старша сестра хлопців, Катя, потрапила в лікарню з переломом ноги й осколковими пораненнями. Кілька осколків витягти не вдалося. Найближчим часом медики обіцяють виписати дівчинку на домашнє лікування. Волонтери Гуманітарного штабу постійно стежать за станом здоров’я дітей і оперативно передають усі необхідні медикаменти.

Вчора Марію виписали додому. Вона нарешті побачить усіх своїх дітей. Найменші перебувають із родичами у Краматорську. Туди ж скоро приїде й Маша зі старшою донькою і близнючками Ванею й Колею. У своє житло в Авдіївці повертатися не планують. У Марії та дітей ще довгий період відновлення, оформлення інвалідності. За словами брата Марії, після реабілітації жінка хоче зайнятися благодійністю, каже, добрі люди допомогли мені — тепер моя черга.