Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До уваги переселенців: перелік документів, необхідних для відкриття банківського рахунку

30.08.2017

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України опублікувало перелік документів, необхідних для відкриття банками рахунків фізичним особам, які зареєстровані в Донецькій і Луганській областях, АР Крим та м. Севастополі, але перемістилися на підконтрольну частину України. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Для відкриття рахунку в національній або іноземній валюті необхідні такі документи:

  • паспорт або інший документ, що посвідчує особистість;
  • документ, що посвідчує реєстрацію в державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;
  • довідка, яка підтверджує статус резидента. це може бути довідка про реєстрацію місця проживання/перебування особи, або довідка, що підтверджує місцезнаходження громадян Україна, які проживають на тимчасово непідконтрольній території або переселилися з неї, або довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

«Ви не зобов’язані надавати банку інші документи. Відповідне роз’яснення надав Національний банк України на запит Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. Ви можете роздрукувати цей лист-роз’яснення Національного банку України для підтвердження своєї позиції в банку, якщо працівники вимагають додаткові документи», – зазначили в прес-службі.

ДЖЕРЕЛО