Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До уваги абітурієнтів із зони АТО: описано механізм вступу без ЗНО

22.05.2016

Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка описав механізм вступу без ЗНО для абітурієнтів і випускників минулих років із зони проведення антитерористичної операції. Про це йдеться в повідомленні прес-центру університету, передає «Остров».

Верховна Рада України ще 19 квітня прийняла закон, що дозволяє особам, які проживають у зоні АТО, вступати до вищих навчальних закладів, котрі були евакуйовані з зони проведення антитерористичної операції й непідконтрольної території, а також до вищих навчальних закладів, розташованих на території Луганської та Донецької областей, де здійснюють свої повноваження обласні між цивільними та військовими адміністрації, за умови складання лише вступних іспитів на конкурсній основі. Президент України 18 травня підписав вказаний Закон.

Отже, абітурієнти з Луганської та Донецької областей (зокрема з непідконтрольної Україні території) можуть вступити, наприклад, до ЛНУ імені Тараса Шевченка, переміщеного у підконтрольний Україні Старобільськ, без ЗНО за умови складання тільки вступних іспитів. Для цього їм потрібно мати атестат державного зразка.

Атестат, у свою чергу, випускники шкіл із непідконтрольних територій можуть отримати за спрощеною процедурою в одній із опорних шкіл Донецької й Луганської області (в цьому разі – м. Старобільська).

Прес-центр ЛНУ пояснює, що таке «спрощена процедура».

На відміну від випускників з інших областей, які будуть складати українську мову, математику та історію України у формі зовнішнього незалежного оцінювання, школярі із зони АТО можуть скласти ці предмети в опорних школах.

«Працівники приймальної комісії нашого університету нададуть випускникам шкіл вичерпну інформацію про процедуру складання ДПА та відведуть їх у опорну школу, визначену Міністерством освіти й науки України для проходження атестації в м. Старобільську», – йдеться в повідомленні.

Для того, щоб вступити до Луганського національного університету на обрану спеціальність, абітурієнт має приїхати один раз із 11 до 27 липня для складання вступних іспитів.

«Абітурієнти (у разі потреби з батьками) будуть забезпечені безплатним проживанням у гуртожитку», – зазначає прес-центр ЛНУ.

ДЖЕРЕЛО