Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До понівеченої війною Сумщини передав допомогу Фонд Ріната Ахметова

26.04.2024

У Охтирці, що на Сумщині, багато «колишніх» будинків, знищених ворожими атаками. Охтирка — місто-герой України, сповнене болю і надії. Життя тут не зупиняється і люди допомагають один одному. Місто прихищає переселенців із 2014 року, а після лютого 2022 їх стало ще більше. Днями Фонд Ріната Ахметова привіз до Охтирки продуктові набори.

«І пенсіонерам, і переселенцям треба допомагати. Велика подяка Рінату Ахметову за те, що надає таку підтримку людям», — каже мати, яка прийшла по гуманітарну допомогу із дитиною.

Зараз тут 3558 переселенців з Донецької, Луганської, Харківської областей, прикордонних громад Сумщини. Без уваги не залишають нікого. Отримувати продуктовий набір прийшла жінка дуже похилого віку. Її рідне село знищили росіяни.

«Там німа нічого, хат немає... Допомога дуже потрібна, дуже. Бажаю Рінату Ахметову, щоб у нього все було добре», — передає вона.

Далі вантажівки Фонду Ріната Ахметова прямують до Сум. Тут теж живе велика кількість переселенців, розповідає волонтер Микола Осиченко, амбасадор Фонду, керівник Маріупольського телебачення. Серед тих, хто отримав продукти, є родини з маленькими дітьми, багато людей похилого віку.

«Допомога потрібна, ми без неї не виживемо. Дякуємо за порятунок життів. Бо цей порятунок не одне життя зберіг», — передають люди.

Як живуть та тримаються мешканці Сумщини, яку щоденно атакує ворог, дивіться на YouTube каналі Фонду https://www.youtube.com/watch?v=K5zThVxKnow

З 2014 року Фонд передав для жителів України 13 млн продуктових наборів. Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

За консультацією щодо умов отримання допомоги звертайтеся на безкоштовну гарячу лінію Фонду 0 (800) 509 001, або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU