Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До одеського хабу «ЯМаріуполь» Фонд Ріната Ахметова спрямував 2 тисячі продуктових наборів

14.10.2023

Фонд Ріната Ахметова відправив 2 тисячі наборів із найнеобхіднішими продуктами харчування до центру підтримки «ЯМаріуполь» в Одесі. Найближчим часом там почнуться видачі цієї допомоги.

Це — перше відвантаження: цієї осені Фонд передасть для переселенців із Маріуполя 20 тисяч продуктових наборів. Вони надходитимуть до хабів «ЯМаріуполь» у 16 населених пунктах. У кожному з цих міст живе від кількох сотень до кількох тисяч людей, які вирвалися з Маріуполя, переживши пекло. Ці люди вимушено почали життя з нуля — і дуже потребують підтримки.

У складі наборів — продукти тривалого зберігання: макаронні вироби, цукор, сіль, борошно, крупа, консервована квасоля, тушковане м‘ясо, паштет, печиво та соняшникова олія.

У 2022 році для центрів «ЯМаріуполь» у різних містах надійшло 40 тисяч гігієнічних наборів та 16 тисяч продуктових наборів від Фонду. В травні 2023 року Фонд відвантажив 20 тисяч продуктових наборів. Також Фонд Ріната Ахметова є партнером пілотного проєкту тимчасового соціального житла для маріупольців #ЯМаріупольЖитло.

З 2014 року Фонд передав для мешканців України 13 млн продуктових наборів. За цей час допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

З питань отримання продовольчої допомоги територіальним громадам звертайтеся на безкоштовну гарячу лінію Фонду 0 (800) 509 001, або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU.