Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До міжнародного Дня сім’ї: “Саме в родині на професійному рівні можна навчитися чути один одного!” Вислови мудрих батьків

15.05.2021

Програма “Рінат Ахметов Дітям. Сирітству - ні!” шле найтепліші вітання з Міжнародним днем сім’ї усім користувачам порталу, мамам і татам ДБСТ та прийомних родин, усиновителям, опікунам і просто чуйним та люблячим батькам!! Здоров’я усім вам, сил і терпіння у вихованні дітей, любові та миру у сім’ї та серці!

Напередодні свята програма попросила наших користувачів порталу та психологів поділитися думками щодо таємниці збереження родини та важливості сім’ї в житті дитини.

“Я вважаю, що дитина, яку усиновили маленькою, тільки з часом починає розуміти, що насправді для неї є родина. - каже мама-усиновителька Анастасія Стрельбицька. - Наш с чоловіком досвід усиновлення показав, що все відбувається поступово, і треба мати терпіння. Усиновлені нами дітки лише через декілька місяців зрозуміли, що сім’я - це насправді опора, підтримка, любов та піклування один про одного. І цей новий досвід витиснув негативний попередній досвід. Ми дуже радіємо, що це сталося.

Але і сама сім’я потребує постійної роботи та вдосконалення. Щоб усе життя прожити разом одного лише кохання - мало. Це добре, але це ще не все. Треба мати однакові моральні та побутові цінності, однакове бачення майбутнього. Сім’я вчить планувати та втілювати мрії, підтримувати один одного. А головне, саме в родині на професійному рівні можна навчитися чути один одного”.

Сім’я - найголовніше в житті людини,бо лише тут можна бути собою і тебе любитимуть просто тому, що ти є, ти існуєш, - каже усиновителька Ірина Гартунг. - Сім’я - єдина в бідах та в радощах. Це підтримка у всьому і щастя розділити своє життя в оточенні рідних та близьких. Але сім’ю треба берегти. Аби зберегти мир, має бути готовність прийняти один одного таким, який він є. Виховання теж важливе! Тільки в родині вчать чути та розуміти батьків, однолітків, оточуючих. Батьки теж помиляються. Всі ми люди. Але вміння зрозуміти і простити - ось чому треба навчити дитину. Головне - берегти мир в родині і не допускати ненависті.

“Сім’я - це інститут підтримки, - додає тренерка та експерт з мотиваційних зустрічей Надія Кондратюк. - Дитина народжується беззахисною та безпомічною, і без батьківської любові не росте. Ні фізично, ні душевно, ні духовно. Батьківська віра та турбота - це основа, на якій будується розуміння: “Я впораюсь з життям!”.

Батьківський приклад - це передача цінностей та досвіду. Дорослі люди, батьки, розуміють цінність життя. Дорослим потрібно віддавати свою безумовну любов. І ще - з появою дитини вони пізнають заново цілий світ. Правду кажучи навіть не уявляю, що б ми робили без сімейних стосунків. Це збагачує усіх.