Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Для нас ця допомога особливо важлива»: Фонд Ріната Ахметова підтримує сім’ї переселенців

05.06.2022

До початку повномасштабної війни Алла мешкала в Авдіївці на Донеччині. Про жахіття війни вона знає не з чуток: ще у 2014 році її рідне місто стало однією з найгарячіших точок Донбасу.

«Після 2019 року життя почало налагоджуватись. Ми встигли поміняти вікна, які було розбито під час обстрілів, зміцнили стіни в будинку, зробили ремонт і тільки-но почали радіти затишшю, як настало 24 лютого», — каже жінка.

Алла згадує, що з перших днів війни ситуація значно погіршилася. Через інтенсивні обстріли місто залишилося без води і опалення. У середині березня жінка вирішила евакуюватися з Авдіївки. За тиждень виїхав із міста її чоловік — після того, як у їхньому будинку загорілися дві квартири.

Третій місяць подружжя живе в орендованій квартирі в Києві з донькою, яка ще у 2014 році перебралася туди з Донецька. Алла зізнається, що гуманітарна допомога від Фонду Ріната Ахметова, яку вона отримала в територіальному центрі соціального обслуговування Дарницького району міста Києва, стала дуже доречною.

«Через війну донька втратила роботу, а ми з чоловіком — пенсіонери. Тому допомога від Фонду сьогодні для нас є особливо важливою й необхідною», — ділиться жінка.

Зазначимо, що з 24-го лютого 2022 року гуманітарна допомога від Ріната Ахметова охопила 2,5 мільйони українців. Більше 1,1 мільйона з них було охоплено допомогою Фонду, решта — бізнесами SCM.

Допомога надається у рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».