Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Для мене допомога — це не тільки ліки, а й щирі турбота та підтримка», — 30-річний Ігор із Донецька

02.12.2014

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова придбав підтримувальні медикаменти для самотнього жителя Донецька, який страждає психічними розладами.

Зі своїми проблемами, а тепер і реаліями війни, Ігор звик справлятися сам. Ні від кого не чекає допомоги, і дуже соромиться, якщо доводиться її просити. Від навколишнього світу він «ховається» в музиці. Пише її сам. Для душі.

Ще в дитинстві в Ігоря почалися неконтрольовані перепади настрою, з’явився страх і тривожність. Пізніше лікарі діагностували у хлопця шизофренію.

Причиною захворювання став сильний стрес — в Ігоря померли батьки. Хлопчик не зміг змиритися зі втратою. Почав «закриватися» й болісно реагувати на деякі події. Весь цей час, він стоїть на обліку у психоневрологічному диспансері, де проходить лікування амбулаторно, коли починаються напади.

За словами Ігоря, тепер це неможливо: «Днями лікарню обстріляли. Вона розташована в Петровському районі Донецька. Тепер доведеться ставати на облік в інший диспансер. Періодично мені необхідно проходити лікування».

Пенсію з інвалідності хлопець не отримує з літа, а це єдине джерело доходу. Виживає за рахунок продуктових наборів від Гуманітарного штабу, які регулярно отримує. «У жовтні, коли знову потрібні були ліки, зрозумів, що сам не викручуся. У лікарні їх видавати перестали», — розповідає хлопець. — Я давно знав про Штаб Ріната Ахметова, і що він допомагає дуже багатьом. Вирішив звернутися. Я дуже вдячний за допомогу. Вона для мене не тільки в ліках, а й у щирій турботі та підтримці».