Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Для маріупольців у Дніпрі відкрився дитячий майданчик, облаштований Фондом Ріната Ахметова

15.10.2024

З початку повномасштабної війни Фонд Ріната Ахметова системно підтримує маріупольців, які евакуювалися з рідного міста та знайшли прихисток по всій Україні. Кількасот сімей оселилися у Дніпрі у соціальному житлі проєкту «ЯМаріуполь. Житло» на базі модернізованих будинків-гуртожитків. Ще на пілотному етапі Фонд взяв на себе облаштування зон спільного користування та ігрових кімнат. Днями поруч було відкрито дитячий майданчик.

«Цей дитячий майданчик — проєкт Фонду Ріната Ахметова, створений спеціально для маленьких мешканців Маріуполя, які проживають у міському соціальному гуртожитку. Тут живе близько 20 дітей, і в окрузі немає дитячих просторів. Встановлено гойдалки, пісочницю, розважальний будиночок та інші конструкції для хлопчиків і дівчаток. Ми активно спілкуємося з мешканцями гуртожитку, дізнаємося про їхні потреби та втілюємо їх у життя», – наголошує Микола Силка, керівник КЗ «Маріупольський міський соціальний гуртожиток».

Наталія Філіпова з Маріуполя живе у Дніпрі вже два місяці. Її онуку 4,5 роки, і він дуже чекав на відкриття нового простору для дітей.

«У нашому місті було багато дитячих майданчиків, і я мріяла, як онук гратиметься на них, коли підросте. Але війна все змінила, наш квартал зруйновано. Коли ми приїхали сюди, сумували за тим, що вже не повернеться. Тому цей майданчик — дуже добра нагода. Поки його будували, онук весь час запитував: "Ну що, вже сьогодні?" І як тільки добудували, одразу побіг грати. Ми дуже вдячні, адже тепер маємо свій простір для дітей, і до нас уже приходять гратися інші дітлахи», – ділиться Наталія Філіпова.

Вихователька дитячого простору Ольга Міросєді поділилася своїми враженнями від роботи у ігрових кімнатах, облаштованих Фондом у гуртожитках, і зазначила користь від ігор на новому майданчику, що розташований на свіжому повітрі.

«В ігровому просторі, подарованому нам Фондом Ріната Ахметова, є кімнати, де діти можуть гратися. Це рай для малечі — багато іграшок та можливостей для розвитку. Тепер у нас є ігровий простір на вулиці з гойдалками та лазалками. Діти можуть виходити разом з батьками на свіже повітря, що позитивно впливає на здоров’я та фізичний розвиток. Це гарно, велике дякую», — розповідає пані Ольга.

Фонд приділяє особливу увагу проєкту «ЯМаріуполь. Житло», адже йдеться не просто про облаштування просторів, а про створення умов задля того, щоб люди спілкувалися та підтримували один одного, зберігаючи осередок маріупольської громади. У гуртожитках мешкають багатодітні сім’ї, родини дітей з інвалідністю, одинокі матері, а також сім’ї, у яких є неповнолітні й пенсіонери.

Фонд Ріната Ахметова підтримує маріупольців і в інші способи, зокрема, спрямовуючи гуманітарну допомогу до центрів «ЯМаріуполь» по всій країні. Це набори із харчовими продуктами та засобами гігієни, обігрівачі, це психологічна допомога, а також подарунки та свята для дітей.

Слідкуйте за новинами щодо допомоги https://akhmetovfoundation.org/news