Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Для багатьох батьків, чиїм дітям допоміг Штаб, його допомога — порятунок», — мама 11-класника, який постраждав під час обстрілу в Донецьку

08.01.2015

16-річний Микита зараз проходить реабілітацію. Лікування підлітка, як і інших постраждалих під час обстрілу школи № 63 у листопаді, взяв на себе Гуманітарний штаб Ріната Ахметова.

Маленькі досягнення щодня. Так можна охарактеризувати процес відновлення Микити після трагедії. «Ми радіємо кожній новій події: зменшення болю, поступове відновлення рухів. Синові все це дається дуже нелегко», — розповідає Лариса, мама підлітка.

Минуло 2 місяці з дня обстрілу спортивного майданчика 63-ої школи, під час якого загинули двоє хлопців. Ще четверо були поранені. Серед них і 11-класник Микита. Хлопчик дістав осколкові поранення правої сторони тіла: стегна, коліна і плеча.

Зараз Микита лікується вдома. Водночас проходить регулярні огляди й перев’язування в Донецькій обласній травматології. «Лікарі поки не беруться прогнозувати майбутнє. Але син одужує швидше, ніж очікувалося, — ділиться Лариса. — Зараз він в апараті Єлізарова. Це мука, звичайно, і для нього, і для нас. Робимо регулярні перев’язування, рани заживають без ускладнень. Осколок, який влучив у руку, лікарі залишили. Він не становить небезпеки. Тепер син буде жити з ним усе життя. Ось таке нагадування про війну».

Після святкових вихідних Лариса вийшла на роботу. Жінка трудиться зварювальником у ЖЕКу. «Не жіноча справа, — посміхаючись, каже Лариса. — Але що поробиш. Сім’ю утримувати треба. Хоча зарплату затримують. Восени взагалі майже всім колективом були в безкоштовній відпустці». Навесні в Лариси помер чоловік. Жінка втратила головну опору й підтримку. Тепер одна виховує двох синів.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова виплатив родині матеріальну допомогу, а також оплатив лікування Микити. «Я дуже вдячна Гуманітарному штабу й Рінату Леонідовичу, що допомогли з лікуванням. Інакше я просто не уявляю, що б робила, — щиро дякує Лариса. — Для багатьох батьків, чиїм дітям допоміг Штаб, його допомога — порятунок».

Зараз Микита паралельно з лікуванням наздоганяє навчальну програму. Він навчається в політехнічному технікумі. Хлопець дуже любить спорт. За словами мами, весь вільний час син проводив із друзями на спортивному майданчику. Хто б міг подумати, що це обернеться для нього трагедією. Після одужання Микита обов’язково повернеться до своїх улюблених занять.