Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Дізналися про вагітність за два дні до ракетного удару: поранена сімейна пара з Запоріжжя пройшла реабілітацію від Фонду Ріната Ахметова

06.07.2023

27-річна Анна та 25-річний Юрій Федірко — сім’я з Запоріжжя. Другого березня цього року в їхнє щасливе життя увірвався жах: внаслідок влучання ракети у житловий будинок подружжя отримало численні травми та поранення. Усього за два дні до трагедії вони дізналися, що стануть батьками. Після лікування Анна та Юрій проходять реабілітацію від Фонду Ріната Ахметова у санаторії на Закарпатті.

«Дитину вдалося зберегти, — ділиться Анна з посмішкою. — Все добре, ми розвиваємося, чекаємо».

Подружжя отримує курс лікувально-оздоровчих процедур у рамках проєкту Фонду Ріната Ахметова «Лікування та реабілітація поранених дорослих». У санаторії пара відновлюється та відпочиває.

«Тут набагато спокійніше, — додає Юрій. — Здебільшого відновилися від цього страху. Зміна обстановки, гадаю, нам допоможе».

У будинок влучило дві ракети. Понад три години подружжя залишалося під завалами у холоді та темряві. Кричали так, як ніколи у житті. Їх почули та врятували. Анна отримала забої тіла та перелом носа, Юрію довелося пересаджувати шкіру, сильно постраждала рука, було розірвано селезінку, стався внутрішній крововилив. Попри пережите, обидва посміхаються і мають великі плани на майбутнє після перемоги України.

«Думаю, на той момент у мене вже народиться син. Я його міцно обійму і ми разом будемо дуже раді цьому. Всією сім’єю тріумфуватимемо цей момент», — ділиться Юрій.

«Плани — дочекатися з російського полону тата, який захищав Маріуполь. Нарешті зрозуміти, що таке спокійно лягати спати. Щоб місто нормально зажило і країна нормально зажила. Працювати далі», — розповідає Анна.

Фонд надає допомогу мешканцям України, які постраждали внаслідок обстрілів житлових районів, — це лікування, реабілітація, психологічна допомога тощо.

Якщо вам чи тим, кого ви знаєте, потрібна допомога, пишіть в месенджер Фонду https://m.me/AkhmetovFDU або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 800 509 001 (лінія працює з понеділка по п’ятницю).