Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Дівчинку, хвору на епілепсію, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова забезпечив ліками на 2 місяці

27.10.2014

Ось уже 11 років маленька Валерія з Донецька бореться зі своїми недугами, не втрачаючи оптимізму і мріючи стати акторкою кіно. Із самого народження дівчинці поставили діагнози гідроцефалія і спинномозкова грижа. У перші ж дні після появи на світ Лєра перенесла дві складні операції, лікарям довелося встановлювати шунтувальну систему, для виведення рідини з мозку, а також видаляти грижу з хребта.

На жаль, хвороба дала ускладнення на ноги, через що дівчинці дуже складно пересуватися. Вдома вона ще здатна трохи переміщатися за допомогою ходунків, але на вулиці не обходиться без інвалідного крісла.

Операція на головному мозку, на щастя, ніяк не позначилася на розумовому розвитку дитини, Лєра, росте дуже здібною, допитливою ​і талановитою. До загальної школи вона піти не змогла, але на індивідуальному домашньому навчанні не відстає від однолітків. У 2011 році на міському конкурсі читців дівчинка посіла призове місце й отримала почесний диплом із рук мера Донецька.

Нещодавно в дитини почалися напади епілепсії, лікарі рекомендували постійне й безперервне приймання протиепілептичних і седативних медикаментів. До кінця літа 2014 року ліки вдавалося купувати власними силами, але вже до початку осені сім’я Валерії залишилася практично без засобів існування: мама Тетяна не отримувала виплати на дитину-інваліда й на другу дитину, якій лише 3 роки, батько — не отримував пенсію вже 2 місяці.

«Припинення приймання ліків загрожує почастішанням нападів епілепсії, аж до госпіталізації дитини, — каже мама Лєри. — Деяких медикаментів, які ми раніше купували або отримували від держави, просто немає в аптеках. Нещодавно ми записалися на курс лікування до Дитячого обласного клінічного центру нейрореабілітації, там безкоштовно зможемо пройти процедури зі зміцнення опорно-рухового апарату».

Із ліками для Лєри допоміг Гуманітарний штаб Ріната Ахметова, куди мама дівчинки звернулася по допомогу. Тиждень тому кур’єр доставив родині посилку з протиепілептичними, седативними й урологічними препаратами, яких дівчинці вистачить на 2 місяці лікування.

Днями Валерія отримала нове інвалідне крісло, що відповідає віку, але найбільше вона мріє стати на ноги, самостійно пересуватися і, звичайно ж, знятися в кіно.