Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Дітям-сиротам із зони АТО повернуть право на всиновлення (відео)

23.02.2015

Сьогодні, 24 лютого, в Уряді мають зареєструвати законопроект про влаштування у сім'ї дітей-сиріт із зони АТО. Про це під час брифінгу сказала уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, передає телеканал ЧП.Іnfо.


відео: ЧП.Іnfo

«Є сотні українських родин, які хочуть взяти цих дітей, дати їм родину. Вийти з цієї психологічної кризи», - сказала пані Геращенко.
 
 Починаючи з літа, питання відновлення документів дітей-сиріт з зони АТО стоїть дуже гостро. Тільки за офіційною інформацією, є 450 таких дітей вивезли на мирні території без документів.

Сьогодні стало відомо, що вже готовий законопроект, який дасть можливість поновити свідоцтва про народження, медичні довідки та особові справи, а значить і право на всиновлення цим дітям.

«Ініціюємо сьогодні програму, яка дасть можливість влаштовувати дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування в сім’ї українців, поновлення цих документів. Наразі вже готовий законопроект, який дасть можливість це швидко робити, - повідомив уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба.

Також за його словами законопроектом вводиться поняття патронатного виховання, що дасть можливість тимчасово влаштовувати сироту або дитину з окупованих територій в сім'ї.