Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Дітям Донбасу потрібна підтримка»: посол Хорватії – про допомогу Фонду Ріната Ахметова дітям із «сірої зони»

15.08.2019

– Для кожної людини, яка бачила війну, вона не закінчиться ніколи. Люди із зони конфлікту носитимуть війну зі собою, навіть коли бойові дії повністю припиняться. Це на все життя. Це спадщина збройних конфліктів. Це наслідки, які не можна прибрати, але які можна полегшити. І я рада, що Фонд Ріната Ахметова допомагає дітям Донбасу, які постраждали від бойових дій, знову відчути себе щасливими.

Таку заяву зробила посол Хорватії в Україні Аніца Джамич за підсумками зустрічі з пораненими дітьми зі сходу України, яку організував Фонд Ріната Ахметова. Захід відбувся у форматі пікніка в санаторії «Жовтень», під Києвом, де курс реабілітації проходять учасники проекту «Рінат Ахметов – Дітям. Реабілітація поранених дітей». Пані Джамич та інші гості з числа представників посольств, міжнародних і громадських організацій, державних органів разом із дітьми взяли участь у майстер-класі з приготування бургерів і малюванні картини «Планети мрії».

– Приємно, що я тільки нещодавно отримала призначення в Україні та відразу запрошена на такий чудовий захід. Цінність сьогоднішньої зустрічі в тому, що тут зібралися діти, які стали жертвами війни, і ми маємо можливість безпосередньо дізнатися історію цих дітей, аби пам’ятати, що збройний конфлікт триває, – додала Аніца Джамич.

Фонд Ріната Ахметова з 2016 року системно займається реабілітацією поранених дітей. За ці роки хлопчики та дівчатка, які живуть з обох боків лінії зіткнення, пройшли понад 130 курсів лікування й оздоровлення. Цього літа учасниками проекту «Рінат Ахметов – Дітям. Реабілітація поранених дітей» стали ще 22 особи.