Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Діти знають, як споживати розумно» — ДТЕК проводить соціальну рекламну кампанію на основі малюнків дітей Західного Донбасу

16.06.2015

У Павлограді відбулася церемонія нагородження школярів-переможців конкурсу малюнків соціальної реклами в межах проекту ДТЕК «Енергоефективні школи». Діти з Павлограда, Першотравенська, а також сіл Павлоградського та Петропавлівського районів пропонували ідеї популяризації енергоефективності. Найкращі роботи здобули призи та стали основою для інформаційної кампанії «Діти знають, як споживати розумно».

Дитячі малюнки звертають увагу на проблему енергозбереження, пояснюють, чому важливо заощаджувати, і дають практичні поради щодо зниження енергоспоживання. Переможців серед школярів усієї України обирало журі у складі представників ДТЕК і консультантів Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку». У Західному Донбасі на конкурс було надіслано 31 роботу. Серед них вибрали чотирьох основних переможців конкурсу, роботи яких розміщено на білбордах. Ними стали:

Анастасія Бітнер із п’ятого класу школи № 2 села Межиріч,

першокласниця Даша Коновалова з Першотравенської школи № 3,

восьмикласники школи села Самарське (командна робота),

учні 11-А класу Павлоградської школи № 19 (командна робота).

Інформаційна кампанія з малюнками переможців «Діти знають, як споживати розумно» націлена на зміну звичок людей у використанні енергоресурсів. Малюнки вже розміщено на білбордах Павлограда та Першотравенська, у вересні кампанія продовжиться і в інтернеті.

«Участь дітей у проекті «Енергоефективні школи» дозволяє не тільки сформувати в них розумний підхід до енергоспоживання, а й розвинути самостійність, розуміння того, що дуже багато чого в житті їхньої сім’ї, їхнього міста залежить від них самих. Тому настільки важливим є те, що в інформаційній кампанії ми використовуємо саме дитячі ідеї. Школярі бачать результат своєї праці, у них з’являється стимул застосовувати свої знання, вміння та здібності з користю для суспільства. Ми будемо й надалі заохочувати ініціативу мешканців міст бізнесу ДТЕК, особливо молодої аудиторії, спрямовану на покращення життя громад, упорядкування міст, підвищення енергоефективності», — сказала регіональний представник ДТЕК із КСВ/соціального розвитку в місті Павлограді, Павлоградському та Петропавлівському районах Олена Коновалова.

Роботи для білбордів визначалися за такими критеріями: оригінальність і простота задуму, чіткість повідомлення аудиторії, емоційні «якорі», що змушують людей задуматися. Переможці конкурсу отримали від ДТЕК планшети, розвивальні ігри та енциклопедії. Конкурсна комісія додатково вибрала дві роботи, які стануть основою для інформаційної кампанії в інтернеті — це малюнки Анастасії Харченко із села Булахівка і Юлія Марченка із села Нова Дача. Їхні ідеї виявилися дуже схожими: обидві зробили акцент на економії сімейного бюджету завдяки енергозбереженню. Дівчатка отримають заохочувальні призи.

Художня якість робіт не була визначальним критерієм, проте журі ухвалило рішення відзначити роботи, виконані особливо гарно і старанно. Призерами стали учениці Павлоградської школи № 1 Єлизавета Шивко та Владислава Бендавсова.

Конкурс соціальної реклами проводився в 14 містах і селах України, де реалізується проект ДТЕК «Енергоефективні школи». Основна його частина пройшла в січні та лютому 2015 року, включно з першим внутрішнім туром у школах. До другого туру конкурсу надійшло понад 140 робіт від 35 шкіл.