Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Діти з Маріуполя, які мешкають у Тернополі та Хмельницькому, отримали привітання з новорічними святами від Фонду Ріната Ахметова

07.12.2023

Сутність зимових свят є непохитною навіть під час війни: діти так само хочуть вірити у диво, а дорослі — так само організовують для них такі дива. Одними з найперших привітання та подарунки від Фонду Ріната Ахметова отримали дітлахи, які раніше мешкали у Маріуполі, а тепер живуть у Тернополі та Хмельницькому.

Фонд уже понад 20 років долучається до створення казкової атмосфери для дітей. Одна з важливих місій — привітати із зимовими святами хлопчиків та дівчаток, які через війну були змушені залишити свій рідний дім. Загалом новорічні подарунки маленькі маріупольці отримають у гуманітарних хабах «ЯМаріуполь» у 16 містах України.

Новорічна акція «Рінат Ахметов — Дітям», у якій взяли участь вже понад мільйон хлопців та дівчат, — це традиція добра і допомоги довжиною у понад два десятиліття. У рамках Акції Фонд проводить різноманітні святково-пізнавальні заходи для дітей, які найбільше потребують підтримки. Зокрема, вітає дітей з інтернатних закладів, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей з новорічними святами.

Фонд допомагає дітям не лише на свята, а й протягом всього року. Завдяки програмі «Рінат Ахметов — Дітям» хлопці й дівчата мають можливість відпочивати, оздоровлюватися та отримувати нові знання на змінах «Блогер Кемпу», який вже другий рік поспіль проходить на Закарпатті для дітей, постраждалих від війни; дітки до 7 років з вадами слуху отримують суперсучасні слухові апарати, які підлаштовуються під особливості дитини; а ті діти, які отримали поранення і травми внаслідок бойових дій, проходять лікування та реабілітацію у спеціалізованих санаторіях, забезпечені Фондом.

До того ж Фонд Ріната Ахметова цілий рік надає дітям можливість зробити самостійні кроки у майбутнє. Проєкти для дітей і підлітків дають нові, цікаві, корисні знання й поради щодо пошуку мотивації до саморозвитку, допомагають віднайти професію своєї мрії, розвинути впевненість у собі тощо.

Слідкуйте за перебігом Новорічної акції у соцмережах та на сайті Фонду https://akhmetovfoundation.org/news