Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Діти з інвалідністю у Станиці Луганській знов на реабілітації

05.05.2015

 

Батьки, які виховують дітей з інвалідністю, знов можуть отримувати послуги центру реабілітації у Станиці Луганській. Заклад поступово відновлює свою роботу після ремонту, передає Радіо Свобода.

Взагалі у райцентрі після військових дій вціліла приблизно чверть усіх будинків, в тому числі і реабілітаційний центр. Минулого року тут отримували послуги п’ятдесят четверо дітей. Під час активних бойових дій більшість підопічних виїхала.

За словами директора центру Наталії Рєдкозубової, минулого літа районна лікарня, де заклад винаймає приміщення, сильно постраждала від обстрілів, будівля лишилась без вікон, був пошкоджений дах, а взимку вдарили морози і не витримала система опалення. Тоді кабінетах поставили буржуйки, і лікарня продовжувала працювати навіть у таких умовах. Але процедури дітям проводити стало неможливо.

«Оскільки маленьких дітей та й дітей з інвалідністю роздягнути для масажу не можна було, ми стали працювати як патронажна служба, тобто з’ясовували, хто на місці, кого немає. І у нас за поточний рік є шістнадцятеро дітей, до яких ми ходимо, дехто отримує консультації по телефону», – розповідає директор.

Зараз, як розповідає директор центру реабілітації, дах відремонтувала місцева адміністрація, але шибки досі затягнуті плівкою, тому персонал їздить до дітей додому.

Довідка: Фахівці Центрів реабілітації для дітей-інвалідів надають фізичну, соціальну реабілітації, психологічну, логопедичну допомоги, логопедичну корекцію, масажі, різні види арт- та зоотерапії. Це дієва альтернатива інтернатному вихованню і профілактика соціального сирітства. На ранньому етапі зростання дитини послуги Центрів можуть попередити розвиток інвалідності і зробити дитину здоровою. Типове положення про діяльність центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів затверджено Міністерством соціальної політики.

 

Sirotstvy.net за інформацією Радіо Свобода