Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Діти-сироти в Маріуполі отримали подарунки від Ріната Ахметова

17.12.2015

Сьогодні в Маріуполі, у межах акції «Рінат Ахметов — дітям!», координатор Гуманітарного штабу Римма Філь і керівник програм і проектів Дар’я Касьянова вручили подарунки вихованцям школи-інтернату № 2 і дитячого будинку сімейного типу Савіних. Всього в Маріуполі подарунки отримають 1172 дитини із 7 дитячих будинків сімейного типу та 7 інтернатів. Загалом у межах акції подарунки від Ріната Ахметова отримають 210 тисяч дітей.

Серед 110 вихованців маріупольського інтернату № 2, майже половина — сироти з Мар’їнки, яких Штаб Ріната Ахметова евакуював із початком бойових дій із самої лінії вогню. «Цих дітей евакуювали Штабом 1,5 роки тому. Їм довелося звикати до нового колективу й нових умов. Сьогодні вони були раді подарункам. А деякі поділилися зі мною по секрету, що дуже хочуть знайти хорошу сім’ю», — розповіла Дар’я Касьянова.

Діти влаштували для гостей святковий концерт і подарували подарунки, зроблені своїми руками. «До нас із фонду Ріната Ахметова приїжджали щороку, — діляться спогадами Настя й Женя, з Мар’їнки. — Нам дарували подарунки, возили на різні екскурсії». З особливим захопленням діти згадують 2012 рік, коли вони побували на «Донбас Арені» й зіграли матч із футболістами «Шахтаря».

«Цього року в нас ювілейна акція. 15 років Рінат Ахметов системно допомагає дітям, й особливу увагу приділяє малюкам, які найбільше постраждали від військових дій», — розповіла Римма Філь. — Цього року подарунки від нього отримають 210 тисяч дітей. Насамперед, це 10 тисяч сиріт із різних навчальних закладів, що розташовані з обох боків лінії зіткнення в Донецькій області. До акції долучилися й активи групи СКМ, які вітатимуть вибрані підшефні установи», — розповіла Римма Філь.

Подарунки від Гуманітарного штабу розраховані для дітей різного віку — солодощі, гігієнічні та продуктові набори, а також сувеніри від футбольного клубу «Шахтар».

Після маріупольського інтернату Римма Філь і Дар’я Касьянова побували в гостях у сім’ї Савіних. Це дитячий будинок сімейного типу, у якому виховують сімох дітей від 4 до 13 років. Наймолодші дітки з цікавістю розглядали привезені подарунки, читали вірші й розповідали гостям, про те, як дружно вони живуть у своїй новій сім’ї, допомагаючи у всьому батькам і один одному.

«У філософії Ріната Ахметова — дитина завжди на першому місці. Одного разу, відвідуючи дитячий будинок, він сказав, що має перемогти щастя дитини. І зараз дуже важливо, щоб ці діти виросли здоровими, треба, щоб їх підтримували, дарували їм добро й любов», — підкреслила Римма Філь.

ДЖЕРЕЛО