Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Діти щороку чекають на це свято»: Фонд Ріната Ахметова привітав з Новим роком вихованців дитбудинку сімейного типу в Києві

05.12.2023

Дитячий будинок сімейного типу Лідії Іщук — давнішні друзі Фонду Ріната Ахметова. Родина надала путівки в життя 25 дітям. Після смерті чоловіка жінка сама виховує дітей. Сьогодні в її будинку в Києві живе сім діточок та підлітків віком від 6 до 17 років. У рамках Новорічної Акції «Рінат Ахметов — Дітям» команда Фонду завітала до сім’ї та привітала із прийдешніми святами: привезла подарунки та провела цікавий творчий майстер-клас.

«Під час війни ця традиція добра та допомоги набула дещо особливого значення. Як би ворог не намагався залишити наших дітей без свята та радощів, ми не дозволимо йому цього зробити. Свята та дива неодмінно відбудуться!» — наголосила Аліна Клімчик, представниця фонду Ріната Ахметова.

Мама-вихователька дитбудинку сімейного типу Лідія розповідає про багаторічні теплі взаємини з Фондом.

«Ми вже давно, ще до війни товаришували з Фондом Ріната Ахметова. Вони нам допомагали, влаштовували дітям свята, тренінги, які були корисні нам, батькам. Щороку діти чекають на свято. Це прості людські відносини, вони гріють душу. Ми знаємо, що можемо за потреби звернутися за допомогою», — поділилася жінка.

Під час війни родина виїжджала до Італії. Хлопці й дівчата навперебій розповідають, як мріяли повернутися звідти до рідної України. Майже всі старші діти родини Іщук теж не покидають країну. Любов до Батьківщини та сім’ї виховала в них мама Лідія.

«Родина — це початок. З дітей, які тут виросли, фактично ніхто не пішов. Є дітки, яким 28 років. Вони завжди знають, що є родина, куди можна прийти на свята, де можна отримати пораду та підтримку. Коли не стало чоловіка, дорослі діти згуртувалися та допомагали», — каже Лідія.

Найбільше вона мріє про мир. Зізнається, що діти та їхні успіхи надають сили рухатися далі. Усі вихованці родини Іщук навчаються, працюють, досягають своїх цілей. І це те, що зігріває душу мами-виховательки. Діти ж дякують їй за те, що у них є сім’я, у якій панують любов та турбота.

Новорічна акція «Рінат Ахметов — Дітям» — це добра традиція довжиною понад 20 років, у якій взяли участь вже більше мільйона хлопців та дівчат. Завдяки Акції діти не втрачають віру в дива та знаходять додаткові можливості для розвитку своїх суперздібностей і мегаталантів.

Акція триває і попереду багато зустрічей та привітань! Слідкуйте за її перебігом у соцмережах та на сайті Фонду https://akhmetovfoundation.org/news