Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Діти Донбасу: «Спасибі за море вражень і нових друзів»

30.08.2016

Програма Гуманітарного штабу Ріната Ахметова «Мирне літо – дітям Донбасу – 2016» добігла кінця. Всі діти вже повернулися додому, і готуються до початку навчального року. Завдяки наданому відпочинку, діти змогли оздоровитися, знайти нових друзів і ненадовго забути про війну.

Через труднощі з перетином лінії зіткнення й активізацію бойових дій, на відпочинок змогли приїхати не всі діти – тільки 360 осіб із 500 зареєстрованих. Багатьом дітям довелося добиратися до місця відпочинку й назад по 2–3 дні. Проте, вони не пошкодували про свою участь у програмі «Мирне літо – дітям Донбасу».

«Мій син відпочивав у таборі «Сонячному». Відпочинок дуже сподобався і йому, і мені. Чудовий табір: вожаті – молодці, годували смачно, море розваг, нові друзі, дуже добре ставлення до дітей. Щиро дякуємо Гуманітарному штабу за можливість відпочити й набратися нових вражень», – розповідає житель Донецька Максим Куниця.

«У мене двоє діток були в «Альбатросі». Все дуже сподобалося, прекрасні вожаті, вражень море. Коли їхали додому, то плакали. Величезне спасибі Штабу!» – каже переселенка Ольга Кузнєцова.

Крім насиченої розважальної програми, для дітей було організовано роботу з психологами Гуманітарного штабу. Вони розробили спеціальну програму, яка допомогла стабілізувати й поліпшити психоемоційний стан дітей, знизити тривожність, розвинути навички комунікації. На заняттях вони вчилися контролювати власні страхи, виконували арт-терапію й дихальні вправи, готували самопрезентації.

«Ми сподіваємося, що той заряд енергії й добра, який отримали діти під час відпочинку, збережеться якомога довше. Оздоровившись і фізично, і психологічно, дітям буде простіше повернутися до навчання, а їхнє повсякденне життя стане затишнішим і радіснішим. А ще ми дуже сподіваємося і віримо, що слідом за мирним літом до них прийде й мирне життя», – каже Ірина Темерко, керівник напряму «Адресна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

Нагадаємо, програму «Мирне літо – дітям Донбасу» вперше було запущено 2015 року. Влітку 2016 року Гуманітарний штаб прийняв рішення продовжити програму й організував для дітей відпочинок у таборах «Альбатрос» і «Сонячний». У програмі взяли участь діти віком від 8 до 14 років, які проживають на непідконтрольній території і в «сірій зоні». Насамперед – діти з багатодітних або неповних сімей.