Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Діджитал-физра»: зірки футболу оголосили челендж з призами

26.04.2020

ФК «Шахтар» і платформа «Дія. Цифрова освіта» розпочали спортивний челендж «Діджитал-фізра». Будь-хто зможе виконати кілька нескладних завдань і не тільки зміцнити своє здоров'я та імунітет, а й стати учасником розіграшу цінних призів: книжок про футбол, м'ячів з автографами гравців збірної України з футболу і ФК «Шахтар» Андрія Пятова та Сергія Кривцова, а також світшотів «Дія. Цифрова освіта».

Щоб поборотися за перемогу в челенджі необхідно виконати 10 присідань, 10 скручувань на прес і простояти 30 секунд в планці. Своє домашнє тренування необхідно зняти на відео та викласти в соцмережі з хештегом #діджітал_фізра_челендж.

30 квітня за допомогою сайту random.org серед усіх, хто виконав умови челенджу, будуть визначені 15 переможців.

Челендж «Діджитал-фізра» став продовженням однойменного спортивного серіалу, створеного Фондом Ріната Ахметова, ФК «Шахтар» та Міністерством цифрової трансформації України. Серіал «Діджитал-фізкультура для школярів за участю зірок спорту» став відповіддю на пандемію коронавірусу та переходом системи освіти на віддалену форму роботи. «Діджитал-фізра» вже побив всі рекорди популярності. Тільки на майданчиках Фонду, ФК «Шахтар» і на платформі «Дія. Цифрова освіта» його подивилися понад 760 тисяч глядачів. Крім того, Фонд Ріната Ахметова безкоштовно передав права на показ серіалу національним і регіональним телеканалам.

Вчителями в рамках 12-серійного освітнього курсу «Діджитал-фізкультура для школярів за участю зірок спорту» стали гравці футбольного клубу «Шахтар» Андрій Пятов і Сергій Кривцов. Ведучі –зірки гумористичного проєкту «Мамахохотала-шоу» Євген Янович і Олег Маслюк, який є також амбасадором Фонду Ріната Ахметова. Теми уроків – від секретів розминки і правил присідання до йоги і кіберспорту.

Раніше Фонд Ріната Ахметова у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України створили освітній серіал для педагогів «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів». Він дозволяє освоїти всі доступні алгоритми, які допоможуть вибудувати правильну і ефективну роботу з учнями та батьками на період карантину.

Усі відеокурси розміщені на сторінці Фонду Ріната Ахметова у Facebook і на Youtube-каналі.