Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Дев’ятиріччя порталу «Сирітству – ні!»: понад дев’ять тисяч дітей знайшли свої родини

09.12.2018

Понад 9250 малюків знайшли свої родини завдяки Всеукраїнському порталу національного усиновлення «Сирітству – ні!», який відзначає своє дев’ятиріччя. 
 
Портал «Сирітству – ні!» є проектом Фонду Ріната Ахметова – і надає можливість потенційним батькам побачити інформацію про дитину. Нині на сайті 5529 анкет дітей, які мріють про маму й тата, про їхню любов, тепло та турботу. 
 
 
Щоб допомогти батькам знайти своє майбутнє щастя, спеціалісти порталу долають сотні кілометрів, аби зустрітися з дітьми-сиротами та створити про кожного унікальні фото- чи відеоісторії. Після ротації роликів на порталі Фонду й Телеканалі «Україна» кожна п’ята дитина була усиновлена. А згодом щаслива родина надсилає нам спільні фото, на котрих очі кожного світяться радістю та любов’ю. 
 
Портал «Сирітству – ні!» був створений саме для того, щоб діти-сироти отримали шанс на щасливе дитинство та пізнали тепло батьківських сердець. 
 
За цей рік на порталі знайшли свої родини 352 дитини, з них 273 були усиновлені. Найчастіше дітей всиновлювали в Донецькій, Одеській, Харківській та Житомирській областях. Зараз на ресурсі розміщено 5,5 тисячі анкет дітей, які чекають сім’ю. 
 
Дев’ятиріччя своєї роботи портал «Сирітству – ні!» відзначає відкритою лекцією на тему «Усе, що ви хотіли дізнатися про усиновлення, але боялися запитати» за участю Любові Лоріашвілі, психолога відділу соціальних послуг Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Ця зустріч проводиться з метою розповісти людям саме про те, що усиновлення можливе і варте того, щоб пізнати радість батьківства. У гостей лекції буде можливість поспілкуватися з усиновителями, опікунами, прийомними батьками та батьками-вихователями, які вже подолали шлях до свого щастя, та дізнатися, що насправді має бути в майбутніх батьків, які хочуть подарувати тепло свого серця. 
 
Зустріч відбудеться у Києві, за адресою: вул. Жилянська, 75, БЦ «Євразія», 12-й поверх. Тож чекаємо усіх бажаючих. 
 
Нагадаємо, сьогодні в Україні понад 100 тисяч дітей виховуються в інтернатних закладах.