Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Депутат Європарламенту: допомога Ріната Ахметова є незамінною для Донбасу

30.01.2019

На пленарній сесії Європейського парламенту в Страсбурзі Фонд Ріната Ахметова організував унікальну експозицію «Донбас і Мирні», присвячену мирним жителям сходу України. Виставка, що презентована в стінах Європарламенту, не залишила байдужими відвідувачів. На думку євродепутата від Великої Британії Чарльза Теннока, такі заходи відіграють колосальну роль для Європи.

«Є небезпека того, що український конфлікт на Донбасі можуть швидко забути. Це питання вже не так гостро обговорюється членами Євросоюзу, його витіснили конфлікти в іншій частині світу. Результат не забарився – люди стали забувати, що схід України продовжує страждати буквально щодня від військових перестрілок і снайперських пострілів, діти ростуть без своїх батьків і матерів, вони дістали жахливі каліцтва», – зазначив Теннок.

Він додав, що представлені в експозиції світлини та відеоролики допомагають доволі чітко побачити справжню життєву картину страждань мирних жителів Донбасу, чиє питання активно не обговорювалося в стінах парламенту. Тому, підкреслив Теннок, допомога Ріната Ахметова регіону продовжує залишатися абсолютно незамінною.

«Рінат Ахметов – відомий філантроп. Він заслуговує величезної довіри, його вчинки говорять самі за себе. Фонд його імені виконує дуже важливу гуманітарну функцію, яка полягає фактично в тому, щоб люди на Донбасі не залишилися голодними, і в нього все виходить», – сказав Чарльз Теннок.

Виставка – це чорно-білі колажі з фотокниги «Донбас і Мирні», кольорові знімки зруйнованих будинків та їхніх мешканців, відеоролики за участю дітей війни, які пропустили її через своє серце.

Чарльз Теннок зізнався, що його вразили трагедії, які випало пережити героям фотокниги «Донбас і Мирні» – людям похилого віку та дітям, життя яких збройний конфлікт розділив на до та після.

«Це просто кричуща несправедливість! Ось літня жінка, якій уже за 90 років, і вона знову страждає від війни, вже вдруге у своєму житті. Хлопчик, вимушений жити в умовах війни. А це дівчинка, яка втратила ногу, її мама загинула під час обстрілу. За професією я лікар, і лише можу собі уявити, яка це трагедія в житті дитини. І як ця трагедія змінює особистість. У медицині ми це називаємо посттравматичним синдромом. Це величезна проблема, яка вимагає комплексних рішень, а також чималих професійних і фінансових ресурсів. Тому, безумовно, Фонд Ріната Ахметова вже виконав велику та важливу роботу. Допомогу від нього отримали понад мільйон людей. Тому я вітаю діяльність Фонду Ріната Ахметова та сподіваюся, що люди, які побачать виставку, а саме мої колеги-політики або ті, хто забуває про Україну та її потреби, переглянуть свою позицію і стануть допомагати. І сподіваюся, ми всі разом подбаємо про щасливе майбутнє для України», – заявив Чарльз Теннок під час офіційного відкриття фотовиставки Фонду Ріната Ахметова в Європарламенті.