Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Робити добро приємно та цікаво»: у конкурсі «Карта добрих справ» з’явилися нові переможці

08.08.2019

Фонд Ріната Ахметова продовжує підбивати підсумки конкурсу «Карта добрих справ», який закликає людей робити добро. Це гра для дітей і дорослих, для участі в ній необхідно робити добрі справи та сміливо розповідати про них усьому світові.

Черговою переможницею конкурсу стала Євгенія Дев’ятова з Бахмута. Про «Карту добрих справ» Женя дізналася в оздоровчому центрі «Перлина Донеччини», куди приїжджала відпочивати в рамках проекту «Рінат Ахметов – дітям. Мирне літо». Дівчина отримала карту від працівників Фонду і відразу ж почала виконувати завдання.

– Почала робити те, що можна було в умовах табору: телефонувала рідним, ділилася цукерками з друзями, годувала кошенят. Потім приїхала додому й почала робити інші добрі справи, – розповідає Женя.

Мама учасниці, Оксана Василівна, розказала, що була приємно здивована вчинками дочки:

– Вона в мене дуже добра та чуйна дівчинка, але однаково я здивувалася, коли вона почала підбирати сміття на вулиці й наводити лад у під’їзді. Потім донька запитала мене, що таке макулатура, і зібрала в домі всі старі газети та журнали, а потім віднесла їх у пункт прийому. Запитала в дочки, у чому річ, вона розповіла про «Карту добрих справ». Це дуже класний конкурс, спасибі Фонду Ріната Ахметова за нього.

Днями Женя виконала всі 22 добрі справи з карти і стала переможницею конкурсу. За свою доброту дівчинка отримає призи від Фонду Ріната Ахметова: блокнот, ручку, браслет, селфі-палицю та портативну аудіоколонку.

– Робити добро приємно та цікаво. Тому я розповіла про конкурс «Карта добрих справ» своїм подругам. Вони вже почали виконувати завдання, – сказала Євгенія.

– Фонд Ріната Ахметова щодня робить добрі справи та рятує людські життя. Оголосивши конкурс, ми залучали до естафети добрих вчинків сотні людей. За відгуками дітям дуже сподобався цей челендж. Тому ми його продовжили до осені, – сказала Тетяна Кухоцька, директорка з розвитку проектів Фонду.

ЯК З’ЯВИЛАСЯ «КАРТА ДОБРИХ СПРАВ»

Під час спілкування з дітьми з дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) психологи Фонду запропонували намалювати на ватмані їхнє уявлення про те, який вигляд має добро в повсякденному житті. Потім зробити все те, що вони намалювали: нагодувати бездомного собаку, підібрати сміття з тротуару, подарувати повітряну кульку незнайомій дитині на вулиці… Ідеї дітей були об’єднані в «Карту добрих справ». Щоб кожен міг взяти її в руки та знайти свій шлях до добра.

ЯК ВЗЯТИ УЧАСТЬ У КОНКУРСІ?

Ти допомагаєш людям і хочеш зробити світ навколо себе кращим і добрішим? Покажи іншим, що це робити просто! Фонд Ріната Ахметова починає конкурс #МояКартаДобрихСправ.

Роби добрі справи й отримуй призи, головний з яких – блютуз-колонка.

Крок 1. Поділися цією публікацією з друзями.

Крок 2. Зроби добру справу. Наприклад, обійми близьку людину та скажи, що ти її любиш. Або похвали друга. Зроби фото чи відео про це. Розмісти на своїй сторінці з хештегом

#МояКартаДобрихСправ і #ФондРінатаАхметова.

Крок 3. Отримай від нас «Карту добрих справ», у якій ти зможеш позначати свої добрі справи.

Крок 4. Зроби 10 добрих вчинків, опублікуй їх фото або відео з хештегом #МояКартаДобрихСправ і #ФондРінатаАхметова. І перші призи (блокнот, ручка та браслет, на якому написано «Я роблю добрі справи») вже чекають на тебе!

Крок 5. Зроби ще 5 добрих справ, опублікуй їхні фото або відео з хештегом #МояКартаДобрихСправ і #ФондРінатаАхметова. І отримуй приз – селфі-палицю.

Крок 6. Для найазартніших учасників! Суперприз конкурсу – блютуз-колонку – отримає той, хто зробить 22 добрі справи, зазначені на «Карті добрих справ»! Не забувай ставити хештеги у своїх публікаціях!

Стати учасником конкурсу може кожен.

Робімо добро разом!