Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Дарійо Срна: «Мій подарунок — від душі й серця». Інтерв’ю капітана ФК «Шахтар»

12.11.2014

Капітан «Шахтаря» розповів про те, як народилася ідея закупити для школярів Донецька 20 тонн мандаринів.

— У дитинстві в Хорватії я теж пройшов через період, коли мені була необхідна допомога. Дуже важливо, що є люди, які підтримують у важких ситуаціях. Донбас, Донецьк мені багато дали. І ці цитрусові — лише невеликий подарунок, яким я можу відплатити. Я дуже поважаю Донецьк. Це моє місто. Місто, у якому мене підтримують 11 років, завдяки чому я сформувався і як футболіст, і як людина. Мої батьки, футбольний клуб і президент ФК «Шахтар» вчили мене, що у важкій ситуації потрібно допомагати людям! Тепер це мій життєвий принцип». 
 
Клуб і футболісти «Шахтаря» вже давно надають гуманітарну допомогу. Як у тебе народилася ідея з мандаринами? 
— Народилася вона давно. Я попросив тільки допомогти мені із транспортуванням мандаринів із Хорватії до Донецька. Роблю це не для того, щоб хтось сказав: «Молодець, Дарійо!» Це від душі й серця. Я буду намагатися підтримувати всіх, хто цього потребує. Чим більше, тим краще. Президент нашого клубу — єдина людина, яка допомагає Донбасу щодня. Я знаю, що він теж робить це від щирого серця. Тому ми, футболісти, зі свого боку також зробимо все можливе, щоб підтримати людей. Збираюся у грудні відправити ще одну партію гуманітарної допомоги до Донецька. Адже ми всі сумуємо за Донецьком, за нашим рідним містом. Переконаний, всі труднощі скоро закінчаться, і ми будемо разом із нашими вболівальниками святкувати футбольні перемоги на «Донбас Арені». 
 
Скучив за «Донбас Ареною»? Стежиш за ситуацією в Донецьку? 
— Дуже скучив. Щодня читаю й дивлюся новини. Після кожної гри я говорю хлопцям, що всі м’ячі, які ми забиваємо, всі перемоги — це подарунок Донбасу, Донецьку, уболівальникам «Шахтаря», які сьогодні перебувають у важкій ситуації. 
 
Яким є обсяг першої партії гуманітарної допомоги від тебе? 
— Там 20 тонн мандаринів, які роздаватимуть дітям у Донецьку. Хочу сказати спасибі людям, які мені допомогли зі здійсненням цієї ідеї. Спасибі працівникам клубу і співробітникам Гуманітарного штабу «Допоможемо». Я буду щасливий, коли діти Донбасу їстимуть ці мандарини.

Нагадаємо, капітан ФК «Шахтар» передав донецьким дітям 20 тонн мандаринів у межах роботи проекту «Допоможемо дітям» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Джерело — прес-служба ФК «Шахтар»