Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Чи можна усиновити дитину, якщо в мене орендоване житло, і чи треба туди прописувати дитину? Відповідь на запитання користувачів порталу

17.02.2021

На наш портал та Фейсбук програми "Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству - ні!" щодня надходять запитання від користувачів. Деякі з них варті окремої публікації. Так, користувач Владислав Тиклій спитав: “Чи можна усиновити дитину, якщо в мене орендоване житло, і чи треба туди прописувати дитину?” Відповідь на це запитання надає експерт Київського міського центру соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді Любов Лоріашвілі.

- Документи про житло потрібні для того, щоб служби у справах дітей були впевнені, що за будь-яких умов дитині буде де жити. Бажано, щоб то було власне житло, чи житло ваших батьків (інших родичів), де б ви могли її прописати.

Так, можливо усиновити дитину, якщо ви маєте орендоване житло за деякими умовами:

- ви повинні мати договір з власником, заключений на 1 рік;

- ви повинні прописати дитину.

Але наврядчи власник квартири, яку ви орендуєте, дозволить прописати вашу усиновлену дитину. Тому скоріш за все треба буде шукати інші варіанти. Бо коли ви будете влаштовувати дитину до школи чи дитсадочку, питання прописки дитини знов підніметься.