Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Диво для маленького Таїра: Акція «Рінат Ахметов – дітям!»

28.12.2018

Для дворічного Таїра Носуленка нинішній Новий рік особливий. Малюк вперше був на грандіозному святі, що відбулося в рамках Акції «Рінат Ахметов – дітям!», у Маріуполі. Тут можна було побачити шоу мильних бульбашок, познайомитися із Суперменом і Гаррі Поттером. Проникнути в таємниці фокусів і власними руками створити чарівну паличку.

Але головне диво полягало в тому, що малюк міг почути музику та радісний сміх дітей. І це викликало цілковите захоплення дитини, для якої лише кілька місяців тому відкрився світ звуків.

Таїр – молодша дитина в багатодітній родині Носуленків. Раніше вони жили в Донецьку, а після початку збройного конфлікту батьки з трьома дітьми переїхали до Маріуполя. У Донецьку залишилися бабуся й дідусь Таїра.

Батьки звернули увагу на те, що хлопчик не озивається на своє ім’я. Спочатку вирушили на обстеження до маріупольських лікарів, потім – до Києва. Фахівці столичного Інституту отоларингології діагностували двосторонню приглухуватість третього ступеня.

Щоби Таїр не відставав у розвитку, йому терміново були потрібні високочутливі слухові апарати. У сім’ї грошей на їх придбання не було – всі кошти витрачаються на їжу й оренду житла. Оттоді батьки хлопчика звернулися по допомогу до Фонду Ріната Ахметова. Кілька місяців тому завдяки проекту «Тепер я чую» в Маріуполі малюкові встановили цифрові апарати, які придбав Фонд.

«Рінат Ахметов подарував моєму маленькому синочкові Таїру слухові апарати. І сьогодні він може радіти нарівні з іншими дітьми й навіть танцювати. Він чує музику – це щастя для нього і для мене!» – сказала Марина Носуленко, мама хлопчика.

Таїр Носуленко – один зі 100 000 дітей, які 2018 року отримали подарунки в рамках Акції «Рінат Ахметов – дітям!» Головне її завдання – змінити життя дитини на краще, подарувати їй свято та віру в диво. Таким дивом для маленького Таїра стало щастя почути світ, голос мами та спілкуватися з іншими дітьми.