Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Чотирирічний Кирило вперше почув маму

13.09.2019

Фонд Ріната Ахметова з 2007 року допомагає малюкам із проблемами слуху. Завдяки проекту «Рінат Ахметов – дітям. Тепер я чую» діти з глухотою чи туговухістю можуть почути голоси рідних, спів птахів, музику. Завдяки Фонду встановлено 151 високочутливий слуховий апарат.

Нещодавно учасником проекту став чотирирічний Кирило Байгільдєєв. Батьки хлопчика – Руслана та Сергій – переселенці з Донецька. У 2017 році сім’я переїхала в Бахмут. Тут вони виховують малюка без страху потрапити під обстріл. Народження сина було щастям, хоча Кирилко з’явився на світ не повністю здоровим.

– Ми думали, що з усім впораємося. Але в три роки в сина почалися проблеми зі слухом, він не вмів говорити. Лише недавно я почула від нього перше слово – мама. Була щаслива, – каже Руслана Байгільдєєва.

Лікарі сказали, що Кирило ніколи не наздожене однолітків у мовному розвитку, якщо не буде добре чути світ. Для цього йому потрібно було встановити високочутливий слуховий апарат.

– У сина величезна тяга пізнавати світ і все знати, але поганий слух і те, що він не говорить, дуже заважало йому спілкуватися з іншими дітками й соціально розвиватися. Тепер, коли Рінат Ахметов допоміг Кирилку зі слуховим апаратом, маємо надію, що зовсім скоро наш хлопчик вивчить багато нових слів і заведе своїх перших у житті друзів. Дякуємо Фонду за це, – сказав Сергій Байгільдєєв.

Допомогу за проектом «Рінат Ахметов – дітям. Тепер я чую» можуть отримати діти віком до п’яти років із соціально незахищених сімей, які проживають у Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях.

Докладну інформацію про проект можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0800 509 001.