Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Битви маленької Полі. Історія 4-річної дівчинки з Донбасу, яка страждає на важкі захворювання внаслідок родової травми

24.02.2015

Батьки Поліни в умовах військових дій і катастрофічного браку коштів намагаються забезпечувати дівчинці необхідне, як повітря, лікування. Малятку потрібно постійно приймати протиепілептичних препаратів і спеціальні технічні засоби реабілітації. Гуманітарний штаб Ріната Ахметова відгукнувся на прохання мами, і закупив для дівчинки необхідні для лікування медикаменти.

Маленька Поля — усміхнена й добра дитина. Для мами й тата вона єдина радість. Але в найщасливіший день у їхнє життя прийшла й біда. Під час народження Полінка отримала цілий «букет» хвороб: ДЦП, порок розвитку головного мозку, сколіоз грудного відділу, вивих головки тазостегнового суглоба, епілепсія. Все це наслідок недбалості лікарів, які приймали пологи.

Поля і її сім’я родом із міста Мар’їнка Донецької області. Міста, як тепер кажуть, на лінії вогню. Як і багато його жителів, сім’я Гиндик, із початком бойових дій перебралася до сусіднього Курахового. «Залишатися було небезпечно. Обстріли в Мар’їнці постійні. Дочка лякається, та й ми, дорослі, боїмося не менше, — розповідає Марина. — У Кураховому орендували квартиру. Сусідня із нашим містом шахта «Трудівська», на якій працював чоловік, частково зруйнована. Він вже півроку безробітний. Виживаємо зараз тільки завдяки підтримці батьків».

Вже 4 роки батьки Поліни щодня справляються з наслідками того, що сталося. Їхнє життя кардинально змінилося, і головне завдання тепер — полегшити стан дівчинки. На її лікування щодня потрібні чималі кошти, які з настанням війни знаходити стало ще складніше.

Марина, зі сльозами вдячності, розповідає, як дізналася про Гуманітарний штаб Ахметова, як залишала заявку, наскільки вдячна його засновнику і співробітникам. За останній рік вона змушена просити допомоги у благодійників і просто небайдужих людей. Хтось відгукується, хтось ні. «Спасибі за доброту та допомогу всім, хто не відвертається. Співчуття й підтримку зараз складно знайти, — ділиться Марина. — Три роки ми боролися із хворобами Полі самостійно, ніколи нічого не просили. Самі купували ліки, оплачували реабілітацію в санаторіях Трускавця. Але зараз у нас немає можливості купувати дорогі дефіцитні препарати та технічні засоби реабілітації. Щоб кудись поїхати на лікування — взагалі не йдеться. Одного разу нам допомогла міська рада. Але переважно батьки важко хворих дітей залишаються сам на сам зі своєю бідою».

Волонтери Штабу Ріната Ахметова закупили й передали родині в Курахове необхідні дитині протисудомні препарати. Цього запасу вистачить на кілька місяців. Місяців чергової боротьби з обставинами та наслідками, з якої, хочеться вірити, маленька Полінка вийде переможницею.