Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

БУДЬТЕ ПИЛЬНІ! Під прицілом шахраїв – люди в біді

11.10.2019

 

В Україні активізувалися шахраї, які представляються працівниками Фонду Ріната Ахметова й інших благодійних організацій. Своєю мішенню вони вибирають людей, які розміщують в інтернеті заклики про допомогу.

Як було повідомилено на гарячу лінію Фонду Ріната Ахметова, невідомі в телефонній розмові з потенційною жертвою або під час спілкування в месенджерах видають себе за працівників Фонду. Злочинці повідомляють жертвам про бажання допомогти матеріально та просять надіслати фотографію паспорта або запитують банківські реквізити та номери платіжних карток. За допомогою отриманих даних шахраї перевипускають сім-картку жертви, отримуючи доступ до мобільних банківських програм, за допомогою яких переказують кошти на свої рахунки.

Фонд Ріната Ахметова офіційно заявляє, що не надає грошової допомоги та не збирає коштів.

Якщо вам надходять підозрілі дзвінки від нібито працівників Фонду, повідомляйте про це на нашу гарячу лінію 0 800 509 001 та звертайтеся до правоохоронних органів.

Звертаємо увагу, що Фонд неодноразово попереджав громадян про шахраїв (https://akhmetovfoundation.org/news/oberezhno-v-ukraini-shahrai-predstavlyayutsya-pratsivnykamy-fondu-rinata-ahmetova.html).

Будьте пильні!