Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

БУДЬТЕ ПИЛЬНІ! Люди в біді – під прицілом шахраїв

19.09.2019

В Україні активізувалися шахраї, які представляються працівниками Фонду Ріната Ахметова й інших благодійних організацій. Своєю мішенню вони вибирають людей, які розміщують у соцмережах заклики про допомогу.

Як повідомляють користувачі соціальних мереж, невідомі в телефонній розмові або під час спілкування в месенджерах видають себе за працівників Фонду. Зловмисники повідомляють жертвам про бажання виділити їм грошову допомогу або оплатити лікування, для чого просять надіслати фотографію паспорта. Потім, використовуючи фото, вони перевипускають сім-картку жертви, отримуючи доступ до мобільних банківських програм, за допомогою яких переказують кошти на свої рахунки.

Також невідомі випитують дані банківських карток, після чого знімають із них усі грошові кошти.

Фонд Ріната Ахметова офіційно заявляє, що не надає грошової допомоги та не збирає коштів. Працівники Фонду ніколи не запитують інформацію про банківські рахунки чи реквізити в громадян.

Якщо вам надходять підозрілі дзвінки або повідомлення від нібито працівників Фонду, повідомляйте про це на нашу гарячу лінію 0 800 509 001 та звертайтеся до правоохоронних органів.

Зверніть увагу на те, що Фонд неодноразово попереджав громадян про шахраїв (https://akhmetovfoundation.org/news/budte-pylni-pid-prytsilom-shahraiv-lyudy-v-bidi).

Будьте пильні!