Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Без медикаментів могли виникнути незворотні наслідки для здоров’я сина», — мама хлопчика, який страждає на цукровий діабет

11.01.2015

Опинившись без роботи в рідному Донецьку, батьки хлопчика не могли забезпечувати йому необхідне лікування. Гуманітарний штаб Ріната Ахметова відгукнувся на прохання мами й закупив для дитини необхідні препарати.

Історія виживання цієї донецької сім’ї типова для охопленого війною міста. Юлія та її чоловік Дмитро залишилися без роботи. «Я працювала медсестрою в наркодиспансері. Із початком бойових дій звільнилася, — розповідає жінка. — Чоловік основну роботу теж втратив. Зараз перебивається підробітками, намагається забезпечити сім’ю. Виживаємо за рахунок гуманітарної допомоги від Штабу Ріната Ахметова. Так живе ціле місто. Але так вийшло, що Штаб врятував і нашого сина. Медикаменти, які ми просили, прийшли дуже вчасно. Без цього могли виникнути незворотні наслідки для здоров’я Льоші».

Отримавши продуктовий набір від Гуманітарного штабу, Юлія побачила на ньому номер «гарячої лінії» і звернулася з проханням закупити ліки для сина-діабетика. Сім’я отримала все необхідне упродовж 10 днів. Пакунок із препаратами їм доставили прямо додому.

13-річному Олексію медики поставили діагноз 2 роки тому. Під час первинних симптомів прояву хвороби хлопчик почав вживати багато рідини. Стурбована мама звернулася до лікарів місцевої міської дитячої лікарні. Медики відразу ж направили дитину на госпіталізацію у відділення інтенсивної терапії, де призначили серйозне лікування, щоб запобігти настанню коми. Після проходження лікування у стаціонарі дитині призначили інсулін і регулярний огляд у лікаря-ендокринолога. Так само раз на рік Олексій проходить лікування у стаціонарі в Донецькій міській лікарні № 1.

Весь цей час сім’я оплачувала лікування сина самостійно. На будь-яку допомогу від держави не сподівалися й не претендували. Натомість тепер, за словами Юлії, за відсутності роботи й зарплати, кожен курс лікування сина стає непідйомним. Закуплених Гуманітарним штабом препаратів Льоші вистачить на кілька місяців. Їх витрата дуже велика, оскільки через підліткові зміни в організмі у хлопчика часто змінюється рівень цукру у крові.

Сім’я змушена залишатися в рідному місті через відсутність грошей. За словами Юлії, вони б і раді виїхати, але без житла й будь-яких гарантій на працевлаштування з хворою дитиною на руках це дуже складно. Поки вони виживають, як можуть, в умовах, що склалися.