Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Беріть участь у Конкурсі есе «1000 днів війни. Мій шлях» Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова

17.10.2024

Талановиті есе, кожне з яких вражає і надихає. Історії української молоді, які мотивують нас, дорослих, рухатися далі попри виклики війни. Експертне журі відомих українців, яке із захопленням вивчає кожну творчу роботу. Триває Конкурс есе «1000 днів війни. Мій шлях» Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

«Есе молодих людей цінні не лише як історичні свідчення очевидців війни, але насамперед як маніфест тих, хто буде відбудовувати свою улюблену Батьківщину з попелу та руїн», — наголошує учасник журі Іван Степурін, український видавець, засновник та керівник видавництва «Саміт-Книга».

До участі у конкурсі запрошуються учні 9-11 класів, студенти I-II курсів коледжів, закладів професійної (професійно-технічної) освіти, вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, коледжів та закладів професійної (професійно-технічної) освіти всіх областей України.

Подати есе можна до 20 жовтня 2024 року лише через офіційну реєстраційну форму на сайті Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова:
https://civilvoicesmuseum.org/form/ese2024

Будь ласка, уважно ознайомтеся з умовами Конкурсу: https://bit.ly/4eaaIhk
Шпаргалка для учасників: https://bit.ly/3MWD0ja

Переможців Конкурсу есе буде оголошено 20 грудня 2024 року. Вони отримають дипломи та цінні подарунки: гаджети та корисні речі.

«Для мене це можливість доторкнутися до почуттів і думок нашої молоді, відчути через їхнє бачення майбутнє нашої України» — наголошує учасник експертного журі конкурсу Олексій Суханов, актор та ведучий, амбасадор Музею «Голоси Мирних». У відео від Фонду Олексій читає есе «Ми залишаємось вільними» одного з переможців минулорічного конкурсу: https://bit.ly/3zYr1Px

«У нас у всіх тією чи іншою мірою були зруйновані звичні життя. Кожна людина шукає, завдяки чому зможе витягнути себе зі стану жертви. І тут стає у пригоді творчість у будь-якій формі. У людей відкриваються нові дихання завдяки творчості», — ділиться учасниця журі Даша Трегубова, акторка, ведуча, продюсерка, авторка відеопроєкту #ДашаЧитає. Її голосом звучить есе одного з переможців «Корабель-красень»: https://bit.ly/3Aabxb2

Найкращі роботи Конкурсу стануть частиною Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова — найбільшої у світі колекції історій про війну в Україні, що містить вже 120 тисяч живих історій з перших вуст.

Організаторами Конкурсу є Фонд Ріната Ахметова за підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» та Міністерства освіти і науки України.