Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Байдужість службовців центрів соціально-психологічної реабілітації та притулків призводить до травмування дітей

21.01.2014

       Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України з посиланням на пряму мову начальника Головного управління Володимира Вишинського.

     За його словами у притулках та центрах соціально-психологічної реабілітації дітей Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Одеської, Рівненської та інших областей, службові особи не забезпечували належного контролю за їх поведінкою, не надавали необхідні психологічні консультації, що іноді призводило до тяжких наслідків.

     «Так, наприклад, такий випадок мав місце у Житомирській області, де працівники Центру соціально-психологічної реабілітації дітей залишили без догляду двох неповнолітніх, які після вживання алкогольних напоїв неодноразово намагалися завдати собі тілесних ушкоджень. За результатами розгляду подання, внесеного голові обласної державної адміністрації, службових осіб закладу притягнуто до відповідальності», - розповів Володимир Вишинський.

     Крім цього, додав він, у зазначених установах АР Крим, Волинської, Донецької, Житомирської, Львівської, Луганської, Черкаської областей та м. Севастополя допускаються порушення норм харчування, використання продуктів без відповідних документів, які посвідчують їх якість, з порушенням строку зберігання, відсутні необхідні лікарські засоби.
     
На всі ці порушення відповідним чином відреагували прокурори.


Раніше повідомлялось, що прокуратурою виявлено 590 фактів безпідставного зарахування дітей до спецшкіл-інтернатів без направлення органів освіти, висновків психолого-медико-педагогічних консультацій, заяв батьків або інших необхідних документів.
 

За інформацією відділу зв’язків із ЗМІ
Генпрокуратури України