Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Бахмут отримав великий гуманітарний вантаж від Фонду Ріната Ахметова

16.11.2022

Днями бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова передали до Бахмута велику партію гуманітарної допомоги. Уже декілька місяців місто залишається найгарячішою точкою не тільки на мапі Донеччини, але і всієї України.

Унаслідок постійних обстрілів місцеві мешканці вимушені жити без світла, опалення, газу, зв’язку та подекуди без води. Переважна більшість із них — це літні й самотні люди, які за різних обставин не можуть покинути рідний дім.

Цього разу гуманітарний рейс Фонду Ріната Ахметова доставив для жителів Бахмута понад 5,4 тисячі продовольчих наборів. У кожному наборі містяться продукти першої необхідності з тривалим терміном зберігання: це макаронні вироби, цукор, сіль, борошно, крупа, консервована квасоля, тушковане м‘ясо, паштет та печиво.

«Дякую, що в цей складний воєнний час продовжуєте підтримувати бахмутян і забезпечувати необхідними продуктами харчування», — подякував Олексій Рева, начальник Бахмутської міської військової адміністрації.

До слова, це далеко не перша партія гуманітарної допомоги, яка надійшла до регіону за останній час. Раніше продуктові набори від Фонду отримали й жителі багатьох інших прифронтових громад, зокрема Дружківської, Мирноградської і Краматорської.

Загалом від початку повномасштабної війни Фонд Ріната Ахметова передав понад 121 тисячу наборів для мешканців Донецької області та тих, хто тимчасово евакуювався з регіону.

Усього у 2022 році для мешканців України буде передано півмільйона наборів із продуктами харчування від Фонду.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

З 2014 року допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей. Детальніше — за посиланням akhmetovfoundation.org/s/7aa3b2