Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Автоколону Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова пропустили до Донецька

19.02.2015

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомила директор зі зв’язків із громадськістю СКМ Наталя Ємченко:

«Апдейт щодо ситуації з нашим гуманітарним вантажем:
1. Ми вчора таки подали документи на реєстрацію нашого вантажу гуманітарним (хоча, як я вже говорила, це визнання взагалі нічого не змінює й по суті будь-яка допомога «родом з України» такої реєстрації не потребує.
2. Нас сьогодні на підставі цього «подання» ПРОПУСТИЛИ!
3. Причому насправді всі служби (і митниця, і мінсоц) робили все дуже оперативно й конструктивно.
4. Наскільки я знаю, також пропустили Лікарів без Кордонів і Глобальний Фонд.
АЛЕ! Проїхали ми сьогодні тільки тому, що всі дуже хотіли допомогти. Принципово ж цей порядок оформлення допомоги — не працює. Потрібно ОБОВ’ЯЗКОВО вносити зміни в постанову, яка регламентує доставляння вантажів, зокрема — гуманітарного призначення».


Нагадаємо, що вчора, 18 лютого, на останньому українському дорогою з Дніпропетровська до Донецька зупинили чергову автоколону Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова із 19 великовантажних машин. Зокрема, машини з дитячими сумішами, кашами та підгузками для дітей Донбасу. Крім цього, за інформацією ЗМІ, вчора до Донецька не пропустили гуманітарну допомогу ООН, Червоного Хреста й Лікарів без кордонів.

Перед виїздом машини й вантаж пройшли перевірку й опломбування представниками батальйону «Дніпро-1» у присутності ЗМІ. Благодійна допомога, яку колона доставить до Донецька, призначена мирним жителям Донбасу.