Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Автоколона з наборами виживання від Штабу Ахметова вже в Маріуполі

13.05.2015

13 травня, о 17:30, до Маріуполя прибула автоколона 19-го Рейсу Ріната Ахметова з продуктами для переселенців на підконтрольних Україні територіях Донбасу й жителів міст на лінії зіткнення.

22 фури доставили 440 тонн продуктів для оновлених наборів виживання: цукор, крупи, горох, борошно, вівсяні пластівці, макарони, соняшникова олія, згущене молоко, сіль, консерви із сардини, паштет. На складі в Маріуполі з цих продуктів буде сформовано 30 тисяч наборів виживання для дорослих.

Також у складі вантажу дитячі овочеві та фруктові пюре, дитячі каші й суміші, вівсяні пластівці й манна крупа для формування 6 тисяч дитячих наборів. Їх отримають діти до 2-х років із сімей переселенців на підконтрольних Україні територіях і ті, хто проживає в містах на лінії зіткнення. Всього за час роботи Штаб Ахметова видав сім’ям із дітьми до 2-х років, які проживають у Донецькій і Луганській областях з обох боків лінії зіткнення понад 200 тисяч дитячих наборів. Географію видавання дитячих наборів можна подивитися в інфографіці.

Весь благодійний вантаж у межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова відповідає всім нормам якості, і перед відправленням на Донбас пройшов реєстрацію в Міністерстві соціальної політики, згідно з останніми вимогами законодавства, як гуманітарна допомога.

Із супровідними документами на вантаж, який сьогодні прибув до Маріуполя, можна ознайомитися за посиланням.

Також до кінця тижня штаб Ріната Ахметова планує відправити до Донецька 2 колони 19-го Гуманітарного рейсу, які доставлять продукти для формування 96 тисяч наборів виживання: 85 тисяч дорослих наборів і 11 тисяч дитячих наборів.

Всього у травні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує доставити на Донбас 350 тисяч наборів виживання для дорослих і 42 тисячі дитячих наборів для мирних жителів Донецької й Луганської областей.