Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Автоколона з дитячим харчуванням вже в Донецьку. Тижневий план Штабу Ахметова виконано

11.07.2015

Сьогодні ввечері, 11 липня, п’ята за місяць автоколона з продуктами харчування від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова прибула до Донецька. Постачені продукти призначені для найменших мешканців не підконтрольних Україні територій Донбасу — дітей від 0 до 2 років.

10 фур доставили 280 тонн продовольства: дитячі овочеві та фруктові пюре, дитячі каші та суміші, вівсяні пластівці й манну крупу. Уже завтра волонтери ФК «Шахтар» розвантажать продукти, наклеять на кожну одиницю спеціальний стикер «Благодійна допомога. Не для продажу», і сформують 22 400 дитячих набору виживання.

Митний огляд і всі блокпости на шляху проходження автоколона пройшла з повним пакетом документів, який підтверджує склад гуманітарного вантажу і якість продукції. З документами можна ознайомитися на сайті Штабу за посиланням.

Як і планувалося, Гуманітарний штаб цього тижня доставив на Донбас 1300 тонн продуктів для формування 90 000 дорослих і 28 400 дитячих наборів виживання. Для цього було відправлено 3 автоколони до Донецька і 1 — до Маріуполя.

До кінця липня Штаб Ріната Ахметова планує відправити на Донбас 2 Гуманітарні рейси, які доставлять понад 4900 тонн продуктів. Це дозволить сформувати 450 тисяч наборів виживання для дорослих і 39 тисяч дитячих наборів для мирних жителів у зоні АТО, людей, що залишилися на лінії зіткнення, а також для переселенців, які перебувають у містах Донецької та Луганської областей на підконтрольній українській владі території.