Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Автоколона Штабу Ахметова доставила до Донецька ще 25 тисяч наборів виживання

29.07.2015

Сьогодні вранці, 29 липня, до Донецька прибула автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова, яка вчора виїхала з дніпропетровського складу. Ця допомога призначена мирним жителям Донбасу, які перебувають на не підконтрольній українській владі території.

21 великовантажний автомобіль доставив у логістичний центр на стадіоні «Донбас Арена» 420 тонн продуктів. Упродовж дня волонтери ФК «Шахтар» розвантажать продукти, наклеять на кожну одиницю спеціальний стикер «Благодійна допомога. Не для продажу», і сформують 25 тисяч дорослих наборів виживання.

Всі блокпости на шляху прямування та митний огляд автомобілі пройшли з повним пакетом документів, оформленим із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, що підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним.

У 17 містах на не підконтрольній Україні території Донбасу продовжує роботу 31 пункт видавання допомоги від Штабу Ріната Ахметова, який забезпечує дорослими та дитячими продуктовими наборами найбільш соціально незахищені категорії мирного населення: старих, дітей-сиріт, інвалідів, багатодітні сім’ї та інших.

Станом на ранок 29 липня 2015 року волонтери Штабу видали 3 млн 782 тис. дорослих і 275 тис. дитячих наборів виживання в Донецькій і Луганській області з обох боків лінії зіткнення.

«Рінат Ахметов допомагав і допомагає мирним жителям Донбасу. Ми знаємо, і ми розуміємо, наскільки важливою є ця допомога для тих, хто залишився зараз на не підконтрольній Україні території. І ми будемо робити все від нас залежне для того, щоб допомогти людям вижити», — прокоментувала Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Нагадаємо, що вчора, 27 липня, Штаб Ріната Ахметова виступив із заявою до всіх зацікавлених сторін якомога швидше виробити, погодити й визнати прозорі правила доставляння гуманітарної допомоги мирним жителям Донбасу.