Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Авдіївський коксохімзавод допомагає відновлювати міську лікарню

25.02.2015

Центральна міська лікарня міста Авдіївки Донецької області (АЦМБ) кілька разів наражалася на обстріл. Унаслідок прямих влучень снарядів було серйозно зруйновано головний корпус лікарні. У медустанові немає світла, води та опалення.

Після перших ушкоджень група Метінвест виділила приблизно 1 млн грн на ремонт покрівлі та встановлення 112-ти нових вікон у головному корпусі АЦМБ. Авдіївський коксохімзавод передавав лікарні бензин для заправляння автомобілів і генераторів, допомагав купувати й доставляти необхідні медикаменти. Співробітники заводу ремонтували приміщення, заправляли киснем балони.

Дві інші медустанови міста припинили свою роботу. У січні в центральній міській лікарні залишилося приблизно 10% всього персоналу. Головлікар медсанчастини АКХЗ Сергій Хилай, хірург із багаторічним досвідом, після завершення робочого дня на заводі, допомагає залишилися докторам приймати пацієнтів.

«Працювати доводиться в непростих умовах. Більшість вікон розбиті, затягнуті плівкою або закриті фанерою. Тому у приміщеннях дуже холодно. Грітися намагаємося по-старому — «буржуйками», — розповідає Сергій Сергійович. — Співробітники МНС привезли до лікарні кілька генераторів, однак для обігрівання їх не використовують — тільки для роботи необхідного медичного обладнання. У таких умовах лікарня не може приймати на лікування пацієнтів. Однак і залишити авдіївців зовсім без можливості отримати медичну допомогу ми не маємо морального права. Тому зараз ми чергуємо в АЦМБ переважно для надання екстреної медичної допомоги. На стаціонарне лікування пацієнтів відправляємо до Димитрова, Дніпропетровська та інших міст».

На сьогодні корпус лікарні знову пошкоджений снарядами й там ведуть ремонтні роботи. Найближчим часом співробітники Авдіївського коксохімзаводу відремонтують і запустять систему опалення в лікарні.