Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Авдіївський коксохім постачає воду жителям Авдіївки

20.11.2014

У межах роботи Гуманітарного штабу Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ), який входить до Групи Метінвест, постачає воду жителям міста.

Більше трьох місяців у Авдіївці немає води. Люди змушені вистоювати довгі черги до криниць і свердловин, носити важкі відра додому, і водночас обходитися малою кількістю.

АКХЗ безкоштовно заправляє бензином машини 13-ої і 15-ої пожежних частин, щоб рятувальники могли привозити містянам технічну воду. Також заводчани переобладнали один із БелАЗів підприємства, перетворивши його кузов на герметичну цистерну об’ємом 30 тонн.

«Без води обходитися дуже важко, особливо коли в будинку є діти, — нарікає мешканка 9-го кварталу Тетяна. — До найближчого колодязя йти далеко, тому заводська машина не просто виручає — рятує! На кузові вивішено графік. Це дуже зручно — не потрібно стояти на холоді й виглядати машину, ми завжди знаємо, коли вона приїде. Низький уклін водіям, які, незважаючи на бомбардування й обстріли, щодня ризикують життям, щоб доставити авдіївцям воду!»

«Щодня ми прокидаємося з надією на якнайшвидше припинення бойових дій, з бажанням побачити чисте, мирне небо. І щодня колектив Авдіївського коксохімічного заводу робить усе можливе, щоб якнайскоріше налагодити в Авдіївці мирне життя, — каже генеральний директор АКХЗ Муса Магомедов. — Бойові дії завдали шкоди й нашому підприємству. Ми вчимося справлятися з наслідками обстрілів — адже від стабільної роботи заводу залежить добробут його співробітників, їхніх сімей і всієї Авдіївки. Сьогодні АКХЗ продовжує працювати, заводчани отримують заробітну плату».

Щоденне доставляння води в зоні проведення активних бойових дій — небезпечне, на кузові автомобіля вже є кілька бойових відмітин від осколків розірваних снарядів. І, незважаючи на небезпеку, заводчани продовжують день у день заправляти цистерну зі свердловини підприємства і привозити воду авдіївцям.