Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Авдіївський коксохім допоможе відновлювати Авдіївку

28.10.2014

Місто Авдіївка Донецької області серйозно постраждало від бойових дій — артилерійський вогонь завдав суттєвих пошкоджень школам і дитячим садкам, комунікаціям і дорогам, лікарні та залізничному вокзалу, багатоквартирним і приватним будинкам.

Поки офіційна влада ще оцінює розміри збитків, допомагати відновленню міста і його жителям уже почав Авдіївський коксохімічний завод Групи Метінвест. Наприкінці літа на підприємстві була створена спеціальна комісія, що складається з представників міста й заводу, покликана оцінити масштаб руйнувань і визначити, які об’єкти потребують ремонтних робіт насамперед.

Будівельники АКХЗ провели первинний огляд постраждалих будівель і комунікацій, підготували кошторисну документацію. Всі необхідні матеріали передали підрядникам. Минулого тижня відбулося засідання тендерного комітету, де фахівці обговорили подальші плани.

Так, насамперед увагу коксохіміки звернули на ремонт Авдіївської центральної міської лікарні та дитячого садка «Казка». Головний корпус лікарні постраждав від вибухової хвилі. Своїми силами коксохіміки виконали невеликі ремонтні роботи в терапевтичному відділенні. Водночас, заміни потребують 112 пошкоджених вікон і покрівля.

Також відновних робіт потребує дитсадок «Казка» — одна з найстаріших у місті дошкільних установ. Його будівля сильно постраждала внаслідок падіння снарядів біля залізничного вокзалу. Холоди дитсадок зустрічає з розбитими вікнами.

За словами генерального директора АКХЗ Муси Магомедова, з перших днів бойових дій підприємство намагається надавати підтримку авдіївцям: доставляє до міста гуманітарну допомогу, передає паливо для заправляння техніки рятувальників і комунальників, забезпечує бензином і киснем лікарню, замінює розбиті вікна в навчальних закладах.

«Головний акціонер компанії Метінвест Рінат Ахметов поставив перед нами завдання: зробити все можливе, щоб допомогти місту й містянам. Ми подали до міста тепло й зараз працюємо над поверненням водопостачання, — додав Муса Магомедов. — Завод зараз переживає непрості часи. Але ми відчуваємо відповідальність за місто, а тому будемо робити все, що від нас залежить, для якнайшвидшого відновлення Авдіївки».

«Незважаючи на чотири місяці постійних обстрілів, Авдіївка жива. Працівникам бюджетної сфери виплачують зарплату, працюють комунальні служби, у будинках є тепло. Адміністрація міста й нашого градотворчого підприємства, коксохімічного заводу, разом виконують велику роботу, — каже Авдіївський міський голова Юрій Черкасов. — Від імені всієї громади міста Авдіївка висловлюю велику подяку заводчанам і підприємству! Ви вселяєте надію в авдіївців».