Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Аварійні бригади «Укртелекому» й далі відновлюють систему зв’язку на Донбасі, котра постраждала під час бойових дій

20.10.2014

Упродовж вересня технічним фахівцям оператора зв’язку «Укртелеком» (входить до Групи СКМ) вдалося відновити телекомунікаційні послуги у 3 районах Донецької області та 11 районах Луганської, включно з обласним центром.

Зокрема, за місяць фахівці оператора відремонтували понад 300 кілометрів ліній зв’язку різних типів, включно з 34 км волоконно-оптичних. Одночасно з ушкодженнями магістральних мереж усувалися й руйнування на об’єктах зв’язку. Так, у Горлівці відновлено ​працездатність цифрової АТС, штативи якої були пошкоджені осколками внаслідок бойових дій, а також координатної АТС, ємністю 10 000 номерів, що постраждала від прямого влучення снаряда.

Проводяться серйозні роботи з ремонту будівель і споруд, що є складовими частинами інфраструктури оператора. Тільки за минулий місяць у зоні АТО встановлено 10 стовпів, відремонтовано 73 кабельні колодязі, відновлено 10 підсилювальних пунктів на лініях зв’язку.

Коли дозволяє ситуація, персонал оператора оперативно готує систему зв’язку до роботи в осінньо-зимовий період. Першочергова увага приділяється забезпеченню умов для нормальної роботи обладнання і співробітників оператора. Забезпечено ремонт і заміну понад 150 склопакетів у постраждалих будівлях Горлівки, Донецька та Іловайська. Там, де з об’єктивних причин виконати комплексний ремонт неможливо, використовуються тимчасові заходи.

Технічний персонал забезпечує функціонування станційного обладнання у приміщеннях зі зниженим рівнем температури й підвищеним рівнем вологості у зв’язку з осінніми дощами.

Ремонтно-відновлювальні роботи будуть продовжуватися до повного відновлення нормального функціонування всієї системи зв’язку. Особливу увагу оператор приділяє можливості працювати фахівцям компанії тільки за умови дотримання всіх необхідних заходів безпеки.