Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

АНОНС. Гуманітарна мапа Донбасу: основні потреби, ситуація у сфері освіти та працевлаштування

17.09.2015

У четвер, 24 вересня, 11.00–13.30, у готелі «Опера» Гуманітарний штаб Ріната Ахметова й «Допоможемо ТВ» представлять оновлення Гуманітарної мапи ситуації й потреб Донецької та Луганської областей. Про це сьогодні під час брифінгу розповіла Римма Філь, координатор штабу.

В основі оновленої мапи — дані соціологічного дослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного на початку вересня 2015 року. Проект став одним із найважливіших інструментів реалізації поставленого перед Штабом завдання — надавати допомогу ефективно й там, де вона найбільше необхідна.

«Гуманітарна мапа — це зріз і глибокий аналіз основних потреб жителів міст Донбасу, які найбільше постраждали внаслідок бойових дій. На замовлення Штабу Ахметова дослідження проводяться з жовтня минулого року й кожна нова хвиля наочно показує, наскільки змінюється ситуація на лінії зіткнення й у містах зони АТО, — вважає Римма Філь. — Така мапа — динамічний і живий організм. Завдяки цьому інструменту Штаб бачить, як змінюються потреби людей у продуктах, медикаментах, побутових товарах та інших найнеобхідніших для життя ресурсах. Дослідження важливі для координації роботи всіх організацій, зокрема, і міжнародних, які займаються допомогою Донбасу. Хочу зазначити, що первинні результати нового дослідження абсолютно збігаються з нашим баченням і розумінням гуманітарної ситуації на Донбасі».

На презентації Гуманітарної мапи буде представлена оцінка потреб жителів Донбасу в динаміці — попередні дослідження проводилися в жовтні, листопаді, грудні 2014 та березні, червні 2015 року. У новому дослідженні, крім основних потреб у продуктах, медикаментах і продовольчих товарах, фахівці КМІС вивчали якість і доступність питної води, ситуацію у сфері освіти та працевлаштування, рівень безробіття. Особливу увагу приділено роботі шкіл і дитячих садків, а також обізнаності населення про мінну безпеку.

На круглому столі з обговорення даних візьмуть участь провідні фахівці КМІС, представники Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, правозахисних та громадських організацій, представники ЮНІСЕФ та Управління з координації гуманітарних питань при ООН. До участі також запрошені експерти, які проживають на непідконтрольних територіях Донбасу, які знають реальну ситуацію по той бік лінії зіткнення, і готові поділитися своїми спостереженнями з присутніми.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова запрошує ЗМІ взяти участь у заході.

Дата, час: 24 вересня 2015 року, 11:00–13:30

10:30–11:00 — реєстрація

11:00–12:00 — презентація оновленої Гуманітарної мапи, виступ учасників

12:00–12:30 — спілкування представників ЗМІ з учасниками, кава

Місце: готель «Опера», вул. Богдана Хмельницького, 53

Просимо отримати акредитацію за тел. 38 (050) 360 02 46 або ел. поштою [email protected].