Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Андрій — випадкова жертва війни, від якої ми всі так втомилися», — родичка донеччанина, постраждалого внаслідок обстрілу

23.12.2014

Хлопець отримав множинні осколкові поранення внаслідок обстрілу в Донецьку. Гуманітарний штаб Ріната Ахметова закупив необхідні медикаменти для післяопераційного відновлення й подальшого лікування Андрія.

Андрій постраждав під час артобстрілу селища Веселе, що на околиці Донецька. Поруч розташований аеропорт, де йдуть постійні бої. Хлопець допомагав гасити пожежу в сусідському будинку, ризикуючи власним життям. Поряд із будинком розірвався ще один снаряд. Загинув 27-річний друг Андрія, який не встиг сховатися. Сам Андрій отримав множинні осколкові поранення грудної клітки, внутрішньолегеневу кровотечу, перелом ребра й гематоми. Від смерті його врятувала швидка реакція — хлопець встиг сховатися за стіною будинку.

За словами Дар’ї, дружини брата Андрія, перші три дні після цієї події хлопець провів у реанімації: «Ми взагалі нічого не знали про його стан. Лікарі навідріз відмовлялися щось говорити, і робити прогнози. Андрій переніс операцію з виймання осколків».

Хлопця вже виписали додому. Але кілька осколків, як і раніше, залишаються у грудній клітці. Подальше лікування і, можливо, операція, залежать від того, чи приростуть осколки до тканин. Якщо це трапиться — витягти їх буде неможливо. Така операція може загрожувати розривом легені.

Дар’я звернулася по допомогу до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. За її словами, в інтернеті побачила інформацію про те, що Штаб допомагає з лікуванням постраждалим унаслідок бойових дій: «Я залишила заявку на «гарячу лінію». Коштів на лікування в нас катастрофічно бракувало. Із роботою й зарплатою в місті складно. Ми дуже вдячні за допомогу. Андрій — випадкова жертва війни, від якої ми всі так втомилися».

Співробітники Гуманітарного штабу відправили до Донецька необхідні Андрію препарати. Найближчим часом він пройде відновне лікування в Дитячій обласній лікарні м. Донецька.