Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Анатолій Заболотний: «Усі 10 років ми працювали для людей»

16.02.2015

Цьогоріч Благодійному фонду Ріната Ахметова виповнюється 10 років, заявив директор Фонду Анатолій Заболотний, представляючи звіт «Благодійність Ріната Ахметова: виклики та рішення 2014–2015 рр».

«Усі 10 років ми працювали для людей. І кожен наш проект ми намагалися спрямувати на те, що потрібно людям», — сказав Анатолій Заболотний.

Директор Фонду Ріната Ахметова представив дані, згідно з якими, у межах роботи порталу «Сирітству — ні!» було усиновлено 7554 дитини. «Дніпропетровська область із серединки стала лідером зі влаштування дітей у сім’ї«, — заявив Анатолій Заболотний.

«Ми весь час думали про майбутнє й весь час думали про людей. 10 років — це 14 сучасних відділень для лікування онкозахворювань. 100 тисяч осіб пройшли діагностику та лікування на цьому обладнанні», — розповів директор Благодійного фонду Ріната Ахметова.

За словами Анатолія Заболотного, за 10 років рівень захворюваності на туберкульоз знизився на 28,3% у Донецькій області, а смертність — на 44,8%.

Анатолій Заболотний зазначив, що торік з’явилися нові виклики: «Як сказав Рінат Ахметов, це найскладніший і найтрагічніший час для нашої країни».

Після початку конфлікту на сході України Фонд Ріната Ахметова почав допомагати мирним жителям, які опинилися в зоні боїв. «Уже навесні ми відреагували на ситуацію й налагодили евакуацію людей. Але мало було евакуювати людей, частина з них виїжджали в нікуди», — зазначив Анатолій Заболотний. Тому, за його словами, потрібно було розміщувати людей — і в цьому допомагали підприємства групи СКМ.