Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Акція «Рінат Ахметов – дітям!»: 17 років доброї традиції

19.12.2017

Щорічно напередодні Дня святого Миколая і напередодні новорічних свят Рінат Ахметов робить подарунки дітям. Добра справа, ініційована президентом футбольного клубу «Шахтар» в 2001 році, згодом перетворилася у масштабну благодійну акцію.

Цей рік не став винятком: приблизно 100 000 дітей отримають подарунки від Ріната Ахметова. Святкові набори потішать і дітей, позбавлених батьківського тепла – майже 6000 дітей-сиріт, вихованців інтернатів та дитячих будинків сімейного типу Донецької області.

Фото з архіву

 

Акція стартувала в далекому 2001-му.Тоді Рінат Ахметов разом зі своїм другом Ігорем Крутим в День святого Миколая став відвідувати інтернати та лікарні Донецька. Впродовж багатьох років бізнесмен і композитор допомагали установам фінансово та тішили малечу новорічними подарунками. Сьогодні формат акції змінився, але її мета залишилася колишньою – подарувати тепло та радість дитині.

«Цій добрій традиції 17 років. Лише за останні три роки подарунки від Ріната Ахметова отримали більш ніж півмільйона дітей. Допомога дітям для Ріната Леонідовича завжди була та залишається в пріоритеті. Особливо важливо зараз, в непростий для нашої країни час, продовжувати піклуватися про тих дітей, у чиє дитинство жорстоко втрутилася війна. Підтримати їх, подарувати тепло, турботу та, звісно, новорічне диво», – зазначив Олександр Вишняков, директор Фонду Ріната Ахметова.

Фото з архіву

 

Крім подарунків дітвора отримає і справжнє новорічне свято. Заходи для дітей з дитячих будинків сімейного типу стартують 18 грудня в «Авангард-холі» Краматорська. П'ять годин веселого ранку, під час якого хлопчиків, дівчаток і їхніх прийомних батьків чекають майстер-класи, ігри та сімейні конкурси.

Свята та подарунки в межах акції «Рінат Ахметов – дітям!» напередодні Нового року очікують також маленьких жителів Святогорська, Миколаївки та Маріуполя.