Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Акція «Рінат Ахметов – Дітям» проходить в 20-й раз

30.12.2020

Цього року привітання Ріната Ахметова з Днем святого Миколая та Новим роком отримають понад 100 тисяч дітей. Найбільш багаторічна і масштабна новорічна благодійна традиція почалася 16 листопада 2001 року. Тоді Рінат Ахметов вперше відвідав вихованців інтернатів та дитячих будинків і побачив, як вони чекають чудес.

«Усі вони мріють так само, як ми, про достойне життя, гідну сім'ю, гідне майбутнє, гідну роботу. А наше завдання – допомогти їм стати гідними людьми», – так сказав засновник Акції, Засновник Фонду Рінат Ахметов.

Учасники акції – хлопчики та дівчатка, які отримували допомогу за проєктами і програмами Фонду Ріната Ахметова, і діти з інтернатів, дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

– Усі люблять свята. Це час, коли загадують бажання і трапляються дива. Подарувати віру в те, що диво можливе, – важливе завдання Акції «Рінат Ахметов – Дітям». Це добра традиція, яка почалася завдяки небайдужості найвідомішого благодійника України Ріната Ахметова. Акція вже 20 років дарує дітям віру в мрію й успіх. Саме з цієї Акції народився проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!», завдяки якому був створений 41 дитячий будинок сімейного типу, а майже 10 тисяч дітей-сиріт знайшли сім'ї, – розповіла Оксана Іщук, менеджерка проєктів і програм Фонду.

ДБСТ Світлани Соболєвої в Дніпрі – давні друзі Фонду. Тут виховуються сім хлопчиків і дівчаток різного віку. Вони організували по-справжньому теплу зустріч і вразили дуже дружніми стосунками між собою.

– Фонд Ріната Ахметова нам дуже допомагає. Ще коли ми були прийомною сім'єю, то прийшли до думки про те, щоб взяти до себе ще більше дітей. Але зробити це нам не дозволяла житлоплоща, адже будиночок був маленький. Вклали всі сили і кошти в будівництво нового будинку, але їх не вистачило. Допоміг Рінат Ахметов, і завдяки цьому ми отримали можливість подарувати сім'ю ще більшій кількості дітей.  Фонд Ріната Ахметова продовжує допомагати нам. Я дуже вдячна, – каже Світлана Соболєва.

Разом із поздоровленнями і сюрпризами представники Фонду привезли в ДБСТ Соболєвих живого Сніговика Олафа! Як виявилося, це улюблений персонаж одного з наймолодших хлопчиків, Діми. Від його обіймів і посмішки північний гість ледь не розтанув.

– Я не очікував, що до мене приїде такий гість. Дякую! Залишайся з нами, Сніговик, адже у нас так добре, – зворушливо сказав Діма на прощання.

Ще більший ураган емоцій та безмежного захоплення зустрів представників Фонду та їхнього казкового супутника в ДБСТ Миколи й Олени Власових. І це не дивно, адже майже половина з його нинішніх 10 вихованців – це малеча.

– Починали ми з прийомної сім'ї. Спочатку ми взяли в сім'ю дівчинку Юлію, їй було сім років. Потім з'явилася Машенька. У Нікополі був дитячий будинок «Ромашка», який закривали,  діток всіх розібрали, залишився тільки один хлопчик Денис. І так нас стало ще більше. Потім з притулку забрали дівчинку Катю та її братиків Кирюшу і Дениску. А два роки тому взяли в сім'ю чотирьох сиріт: Ростика – один рік, Іванку – два роки, Діночку – шість років і Дар’яночку, їй було десять. У вересні цього року наш Денис, вже дорослий, йому 19, вирішив жити самостійно. Поїхав до рідного брата і бабусі. Працює помічником фермера і вчиться на тракториста. У службі у справах дітей запропонували прийняти на виховання двох дітей – Мар'яночку, їй шість років і Михайлика, йому чотири. Ми спочатку сумнівалися, впораємося з Михайликовою генетичною хворобою чи ні. Але вивчивши інформацію в Інтернеті, ми з чоловіком зважилися взяти діток. У Михайлика фенілкетонурія, тому потрібно особливе харчування, – розповіли свою історію Микола і Олена.

Діти щиро раділи не лише смачним сюрпризам, але й подарунку – справжньому вігваму індіанців.  

– Ми так весело бігали і грали! Всі раділи, а мама і тато посміхалися. Приїжджайте ще, ми вас любимо, – сказала маленька Іванка.

Тільки за останні шість років учасниками Акції «Рінат Ахметов – Дітям» стали 700 тисяч дівчаток і хлопчиків з усієї України.